По оселях — вогонь!

06.04.2016
По оселях — вогонь!

Найзапекліші бої точаться в районі Авдіївки.

Ситуація на Донбасі загострюється, адже позавчора бойовики 61 раз порушували режим припинення вогню, що вдвічі більше в порівнянні з попереднім днем. Як повідомляють у штабі АТО, терористи використовують різні види зброї одночасно: міномети, кулемети крупного калібру, гранатомети, роботу снайперів.

Активізувалися й російські диверсанти: в районі Гранітного окупанти спробували взяти штурмом одну з позицій сил АТО, але наразилися на зосереджений кулеметний вогонь захисників України і відступили.

«Безпекова ситуація на Донбасі набуває тенденції щодо загострення. Та сили АТО готові до різких змін обстановки й надійно утримують свої рубежі оборони», — додають у штабі АТО.

За даними військової розвідки, найближчими днями очікується провокація бойовиків у Зайцевому. Адже в цьому районі бойовики отримали від своїх кураторів iз Кремля близько 200 мін калібру 120 мм. «І планують їх використати як по позиціях Збройних сил України, так і по мирних жителях Зайцевого, начебто на знак помсти за свого вбитого товариша, — заявляють у штабі АТО. — Грубо порушуючи Мінські домовленості, проросійські найманці не думають про наслідки таких дій, а цинічно намагаються ще більше роздмухати конфлікт на Донбасі, незважаючи навіть на ризики для життя мирних мешканців».

Учора ж уранці ворог без зайвих «реверансів» завдав артилерійського удару по житловому масиву Авдіївки. Після чого бойовики продовжили масовані мінометні обстріли в напрямку позицій ЗСУ. «Міни великого калібру противник безжально скеровує і в напрямку проживання місцевого населення. Наслідком таких безвідповідальних дій незаконних збройних формувань уже стало одночасне загорання помешкань та автомобілів мирних мешканців», — повідомляє штаб АТО.

У ворожий приціл потрапили вчора й домівки мирних мешканців Луганщини. Зокрема, бойовики обстріляли Новозванівку, Калинове та Станицю Луганську, повідомляє керівник області Георгій Тука. Внаслідок обстрілу загинув військовослужбовець 59-ї бригади ЗСУ. Ще один захисник України загинув учора на Донеччині, поблизу Путилівської шахти. Поранення отримало десятеро наших воїнів.

ДО РЕЧІ

Два роки конфлікту на сході України призвели до того, що 1,5 мільйона українців зіткнулися з загрозою голоду, з них 300 тисяч людей відчувають гостру нестачу продовольства і потребують термінової допомоги. Про це йдеться на сайті ООН iз посиланням на Всесвітню продовольчу програму (ВПП). Представник ВПП ООН в Україні Джанкарло Стоппоні закликає всі сторони конфлікту «забезпечити повний і безперешкодний гуманітарний доступ до людей, які потребують продовольства».

Відзначається також, що найсерйозніший брак продовольства відчувають жителі непідконтрольних уряду України районів Луганської області та населених пунктів уздовж «лінії конфлікту».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>