... І себе показати

05.01.2016

Останні півроку тільки й говорили про можливий перехід в один із топових європейських чемпіонів лідера збірної України та київського «Динамо» Андрія Ярмоленка. Проте талановитий «вінгер» і досі перебуває в «міцних обіймах» свого клубу. Натомість одноклубник Андрія — Артем Кравець — без зайвого інформаційного «шуму й пилу», одразу після настання нового року, перебрався до Німеччини. «Новий крок! Новий виклик! Починаю вчити німецьку!» — на своїй сторінці в соцмережі написав Артем.

«Штутгарт», у якому форвард збірної України на правах оренди проведе другу частину сезону, нині перебуває в не найкращих ігрових кондиціях, посідаючи в чемпіонаті 15-ту позицію, проте керівництво «швабів» сподівається, що поява на вістрі атаки Кравця допоможе команді Олександра Зорнігера залишити зону вильоту. «Кравець — форвард міжнародного рівня, який наочно продемонстрував свої можливості в «Динамо» під час виступів у чемпіонаті України та Лізі чемпіонів. Крім того, Артем був важливим виконавцем у збірній України і допоміг їй кваліфікуватися на Євро-2016», — наголосив спортивний директор «Штутгарта» Робін Дутт.

Разом iз Кравцем нову сторінку у своїй футбольній історії перегорнув іще один український «збірник» Роман Малиновський, який також, як орендований гравець, залишив національну першість. Іще влітку футболіст «Зорі» горів бажанням спробувати свої сили в Західній Європі, проте тоді «Шахтар», котрий володіє правами на футболіста, перспективного півзахисника за кордон не відпустив. «Після того як у кваліфікації Ліги Європи-2015/2016) «Зоря» блискуче переграла «Шарлеруа», значна кількість бельгійських клубів зацікавилася гравцями луганської команди, й у першу чергу Малиновським. Улітку Руслана не відпустили, а тепер перешкоджати його бажанню грати в хорошому чемпіонаті не стали. «Генк» бореться за високі місця, і Малиновський здатний їм допомогти», — зазначив добре знайомий з місцевим життям знаний у минулому український форвард Сергій Серебрянніков, який нині працює футбольним агентом.

Бажання вітчизняних збірників змінити клуб саме під час поточного трансферного вікна добре зрозуміле. Попереду — головний футбольний форум континенту, де зіграти хочеться кожному футболісту. Подейкують, що близький до переїзду вглиб європейського континенту ще один гравець збірної України — воротар «Дніпра» Денис Бойко. За словами спортивного директора «Севільї» Рамона Мончі, іспанський клуб уже найближчим часом може оголосити про підписання українського «кіпера». «Зараз ми серйозно працюємо над тим, щоб замінити Бето (нинішній страж воріт «Севільї») на Дениса Бойка. Переговори з «Дніпром» серйозно просунулися вперед. Можна сказати, що незабаром клуб зробить офіційну заяву з цього приводу», — заявив Мончі.