Зірковий тандем

24.11.2015
Зірковий тандем

Оскароносні Ніколь Кідман і Джулія Робертс уперше в одному фільмі. (з сайта kinoafisha.ua.)

Оскароносних Ніколь Кідман і Джулію Робертс можна побачити разом — у новому американському фільмі «Секрет в їхніх очах», який віднедавна показують в Україні у кінотеатрах. Творці стрічки зробили ставку саме на акторський склад відомих зірок першої величини. Бо, взагалі-то, це рімейк аргентинської «Таємниці у його очах» (2009). У 2010-му кримінальний трилер Хуана Хосе Кампанельї отримав «Оскара» як кращий іноземний фільм. Хоча ролі дещо переписані. У новій версії події розгортаються навколо вбивства не просто жінки, а юної єдиної доньки агента ФБР Джесс.

Про це стає відомо практично на самому початку «Секрету в їхніх очах»: у сміттєвому баці знаходять тіло. На місце слочину виїздять Джесс (Джулія Робертс) та її темношкірий друг і напарник Рей (Чиветель Еджиофор). Саме він першим впізнає жертву і не може зупинити Джесс, яка застрибує у сміттєвий бак і меланхолійно знімає гумові рукавички, щоб обійняти свою дитину...

Події у фільмі відбуваються у кількох часових зрізах. У реальному часі — через тринадцять років після вбивства, коли до розшуку вбивці приєднується прокурор Клер (Ніколь Кідман) — давнє кохання Рея. І в минулому — коли ще була живою донька Джесс та відразу після вбивства. Підозри падають на інформатора ФСБ — це додає певних нюансів. «Секрет в їхніх очах» — це роздуми про справедливість, почуття помсти та відповідальності перед законом. Режисеру Біллі Рею вдалося створити мікс кримінального кіно, психологічної драми і навіть політичної замальовки. Бо злощасне вбивство у фільмі сталося невдовзі після терактів 11 вересня 2001 року.