Зірковий тандем

Зірковий тандем

Оскароносних Ніколь Кідман і Джулію Робертс можна побачити разом — у новому американському фільмі «Секрет в їхніх очах», який віднедавна показують в Україні у кінотеатрах. Творці стрічки зробили ставку саме на акторський склад відомих зірок першої величини.

Мандрівний Майдан

Мандрівний  Майдан

Днями у Національному музеї історії України презентували книгу «Мистецтво Майдану» науковця та мистецтвознавця Наталії Мусієнко. Вона — автор ідеї та куратор присвяченої Майдану Мандрівної виставки українських художників, яку показують у різних містах України та США. У Вашингтоні, в Міжнародному центрі підтримки науковців імені Вудро Вілсона, відбулася і перша презентація книжки.

За словом — не в кишеню, а в книжку

За словом — не в кишеню, а в книжку

Письменниця із Дніпропетровська Еліна Заржицька розмірковує, чи варто розповідати дітям про Майдан, війну та Голодомор, чому в одному з найбільших міст України й досі немає жодного українського видавництва і як роман для дітей «Китеня Тимко» отримав дорослу премію «Коронація слова».

Кажани чи майстри?

Кажани чи майстри?

Народні художні промисли— це рідкісні перлини в Україні. Вони — частина нашої культури й вирізняють її з-поміж інших, відіграючи при цьому роль генетичної пам’яті народу та допомагаючи йому знайти своє місце у розмаїтті інших.

Всі статті рубрики