Сирія—Одеса—Європа

Сирія—Одеса—Європа

В Одесі перекрили канал, яким біженці з Сирії та Іраку потрапляли в Європу.Одеські прикордонники спільно зі співробітниками СБУ затримали громадян Сирії, які організували канал незаконного переправлення через південний кордон України вихідців iз Сирії, Іраку, Афганістану.

Сто тисяч мішків

Сто тисяч мішків

Сильні опади цими вихідними призвели до підняття рівня води в гірських річках Ріка, Тересва, Теребля та Верхня Тиса. У кількох районах Закарпаття підтопило 22 населених пункти (315 домогосподарств, iз них 144 житлові будинки).

Інфекція в ясельках

Інфекція в ясельках

У населеному пункті Криве Озеро, що на Миколаївщині, співробітники швидкої допомоги відвезли просто з дитячого садка до інфекційного відділення місцевої лікарні шістьох малюків у віці від одного до двох років. Медики встановили всім постраждалим попередній діагноз «гострий гастроентероколіт».

Меморіал — на Інститутську

Меморіал — на Інститутську

У Кабміні нарешті підписано розпорядження про створення Музею Гідності — Меморіального комплексу Героїв Небесної сотні. Всі клопоти з реєстрацією, призначенням керівництва і фінансуванням доручено Мінфіну, Мінкультури та Українському інституту національної пам’яті.

«Нації вмирають не від інфаркту...»

«Нації вмирають не від інфаркту...»

«Є мова, є українці, є держава — є майбутнє», «Київ — україномовне місто», «Нації вмирають не від інфаркту, спершу їм відбирає мову» (Ліна Костенко) — білборди з такими надписами ось уже кілька днів прикрашають деякі київські вулиці та місцевий метрополітен.

В очікуванні атаки

В очікуванні атаки

За даними української розвідки, проросійські бойовики готуються до наступу на Донбасі. Як повідомляє начальник одного з управлінь Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, «зафіксовано кілька ознак, що свідчать про те, що здійснюється підготовка до наступальних дій».

Кримська ніч

Кримська ніч

Темні вулиці, величезні черги до банкоматів, на заправках, по хліб та свічки. Так провели вихідні мешканці окупованого Кримського півострова. Енергопостачання з України припинилося в суботу близько опівночі. У ніч на п’ятницю на контрольно-пропускному пункті «Чаплинка» на Херсонщині, що сполучає материкову Україну та окупований Крим, невідомі підірвали електроопори, внаслідок чого були виведені з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередач.

Всі статті рубрики