Вже й до Нігояна добралися…

21.08.2015

Невідомі у селі Березнуватівка Солонянського району на Дніпропетровщині вкрали з місця поховання героя Небесної сотні Сергія Нігояна сім ялинок. Про це повідомила прес-служба Головного управління МВС України у Дніпропетровській області. При цьому три ялинки є канадськими, для даної місцевості незвичними.

Наразі за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого), що передбачає покарання у вигляді штрафу до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, чи арешт терміном до шести місяців, або обмеження волі терміном до трьох років, чи позбавлення волі на той же термін.

Сергій Нігоян, тоді ще 20-річний, загинув 21 січня минулого року на столичній вулиці імені Грушевського від двох вогнепальних поранень першим із Небесної сотні.

У Березнуватівці дотепер живуть батьки героя, які втратили єдиного сина. Влада допомогла їм переселитися до просторішого будинку, оскільки той, у якому вони мешкали з Сергієм, вражав своєю бідністю і скромністю.

На могилі героя було встановлено величну скульптурну композицію, висаджено дерева, які тепер вкрали.

У Дніпропетровську іменем Сергія Нігояна названо проспект, який до того носив ім’я Михайла Калініна.