Інкубатор для геніїв

Інкубатор для геніїв

Ні для кого не секрет, що нині з України в пошуках перспективної роботи від’їжджає чимало IT-фахівців. А ті, в кого немає можливостей виїхати, зазвичай працюють фрілансерами на зарубіжні компанії, зміцнюючи імідж України як держави, де є чимало ІТ–обдарованої молоді; але водночас ці молоді люди не мають для себе жодних соціальних гарантій та й гідної оплати.

За Україну, за її волю

За Україну, за її волю

Незабаром Україна відзначатиме другу річницю трагічних подій Революції гідності. Обіцяних владою меморіальних дощок і досі немає. Протягом тривалого часу ми чули, що розробляється чимало концепцій пам’ятника героям Небесної сотні, реконструкції Європейської площі, Будинку профспілок тощо.

Щедрість «блошиного ринку»

Щедрість «блошиного ринку»

На Воскресенській, одній із центральних вулиць обласного центру, продавали вживані речі та ділилися добротою. І вже вдруге «блошиний ринок» відбувся вдало: жвава торгівля тривала майже п’ять годин. Так ініціатива громадського фонду «Суми» та газети «Панорама» щодо проведення вуличної торгівлі з благодійною метою знайшла відгук серед містян.

Комахи атакують

Комахи атакують

Із настанням спеки медики масово реєструють випадки укусів бджіл та павуків. За даними рятувальників ДСНС, від отрути вже померли близько 20 людей, ще близько сотні наразі перебувають у лікарнях. Як пояснюють лікарі, найнебезпечнішими вважаються укуси бджіл (диких ос, джмелів) та павуків, які, зважаючи на зміни температурних умов в останні роки, помітно активізувалися на півдні та в центрі України.

Нещасливі 13

Нещасливі 13

Довгі й тяжкі перемовини між українською стороною та бойовиками не дали результатів. Незважаючи на те, що перемовини тривали більше трьох місяців, в останній момент стало відомо, що 13 українських бійців поки залишаються у полоні сепаратистів. Українські військові, серед яких є й ті,що перебувають на підконтрольній території так званої «ДНР» уже більше року, залишаться там на невизначений термін, оскільки коли саме вдасться знову відновити перемовини — поки не відомо.

Надія для Надії

Надія для Надії

За кілька днів до початку чергового судового засідання над Надією Савченко її захист поширив відео, яке вкотре засвідчує невинуватість українки. Відеодоказ, який оприлюднив Марк Фейгін, — реконструкція подій 17 червня минулого року під містом Щастя, коли загинули російські журналісти.

«Гуляють» танки по Донецьку

«Гуляють» танки по Донецьку

Ймовірно, бойовики готують «неприємний сюрприз» українській армії до Дня Незалежності, вважають у штабі АТО. Проте одразу додають, що сили ЗСУ готові дати відсіч ворогу. «Сили АТО зараз мають, як ніколи, велике бажання відбити всі можливі напади з боку ворога», — каже речник iз питань АТО Андрій Лисенко. Самі ж бойовики вже заявили, що Мінські угоди нібито зірвано... українською стороною.

Всі статті рубрики