Витівки кепського кохання

09.07.2015
Витівки кепського кохання

Ісабель Прейслер і Маріо Варгас Льоса.

Лауреат Нобелівської премії з літератури Маріо Варгас Льоса несподівано сам став героєм роману. Щоправда, не літературного, хоча з його історії кохання можна було б зняти нову «санта-барбару». Як повідомляє перуанська преса, 79-річний письменник покинув сім’ю заради 64-річної Ісабель Прейслер, колишньої дружини іспанського співака Хуліо Іглесіаса й матері його не менш зіркового сина Енріке.

До того, як зустріти Ісабель, Льоса 50 років прожив у шлюбі зі своєю другою дружиною Патрицією, яка є його двоюрідною сестрою. Разом вони виховали трьох дітей, які тепер у розпачі від батькового рішення й дуже ображені за матір.

Сам же Льоса нібито пішов із сім’ї зі словами: «З мене досить, тепер я знаю, що таке щастя. І в мене залишилося не так-то багато часу».

Ісабель Прейслер народилася 1951 року на Філіппінах у забезпеченій сім’ї. Коли їй було 20, вийшла заміж за Хуліо Іглесіаса, якому народила трьох дітей. Але через 9 років подала на розлучення й невдовзі вийшла заміж вдруге, а згодом і втретє, в кожному з цих шлюбів ще по разу ставши мамою. Зі своїм останнім чоловіком Мігелем Бойєром Ісабель прожила майже 30 років, аж до його смерті у вересні 2014-го.

В Іспанії у красуні філіппінки завжди була слава «фамм фаталь». У розкішну жінку, яка в молодості виграла кілька титулів на конкурсах краси, а згодом стала журналісткою й телеведучою, закохувалися багато відомих і не дуже чоловіків. Вона і досі чудово виглядає й має безліч залицяльників. Але після смерті Мігеля полонити її серце вдалося тільки перуанському письменнику Льосі, який отримав «Нобеля» 2010 року. Серед найвідоміших творів літератора – «Місто і пси», «Тітонька Хулія і писака», «Витівки кепського дівчиська», «Сон кельта».