Катувати жінок — не по-жіночому!

09.07.2015
Катувати жінок — не по-жіночому!

Ріанна.

Барбадоська співачка Ріанна примудрилася роздратувати феміністок. Обурив борчинь за жіночі права новий кліп Рірі на пісню Bitch Better Have My Money. Відео назвали сексистським і звинуватили артистку в пропаганді насильства над жінками.

Річ у тім, що за сюжетом співачка викрадає дівчину заради викупу і досить жорстоко її катує, та ще й напівоголену. До слова, Ріанна сама режисувала цей ролик і дуже задоволена тим, що нарешті спробувала себе в ролі режисера.

«Катувати жінок — це не по-феміністському. Навіть якщо вони білі. Навіть якщо вони багаті. Навіть якщо ти сама — жінка», — заявила редактор британського журналу «Нью стейтсмен» Хелен Льюїс. А журналістка «Гардіан» Барбара Еллен у своїй колонці розкритикувала кліп як «абсолютно жіноненависницький».

А от прихильникам Ріанни відео сподобалося, і вже за перші кілька днів кількість його переглядів на сервісі YouTube перевищила 15 мільйонів.

Цікаво, що одну з героїнь кліпу співачка-режисер знайшла в інтернеті. Суто випадково побачила фото 25-річної індійської дівчини із Сіетла у фотомережі «Інстаграм», підписалася на її блог і запросила до участі в проекті.