Октябрь iз російським вогнеметом

24.06.2015

Картина на фронті останніми днями якщо і змінюється, то в гірший бік. Неспокійною видалася ніч iз понеділка на вівторок. Терористи вели обстріли вздовж усієї розмежувальної лінії. Під особливим прицілом цього разу була Луганщина.

«Бойовики так званої «ЛНР» здійснили масований обстріл із «Градів» селища Карбоніт, що входить до м. Золоте (Попаснянський район). Реактивні снаряди накрили дільницю КП «Попаснавода», яка подає воду на значну територію Попаснянського району, а також на окуповані території. У результаті обстрілу знищено насоси, трансформаторну підстанцію та інше обладнання. Працівників підприємства, що чергували на дільниці, витягали з-під завалів, дивом ніхто з них не загинув і не поранений», — повідомили у прес-службі Луганської ОДА. Також пошкодили чотири свердловини в околиці с. Борове.

«Це був цілеспрямований обстріл систем життєзабезпечення на контрольованій Україною території, — прокоментував керівник обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль. — Таких потужних обстрілів Луганщина не переживала з початку року, в ніч на вівторок на лінії розмежування було щось жахливе! Детальні наслідки обстрілів ще уточнюються, однак уже зрозуміло, що відновити водопостачання в стислі терміни не вдасться. Зараз воду цивільному населенню будуть доставляти рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій».

Нагадаємо, у понеділок унаслідок руйнування лінії електропередач, яка живить енергією Деркульську дільницю водоканалу, припинилося водопостачання Молодогвардійська, Суходільська, Краснодона та частини Луганська.

У прес-службі Геннадія Москаля також повідомили про обстріл табору відпочинку, в якому проживають будівельники з Київщини та Львівщини, що зводять фортифікаційні споруди. Осколки від снарядів посікли будівлі, але, на щастя, ніхто з будівельників не постраждав.

Із вихідних посилилася активність російсько-териористичних військ у Лисичансько-Сiверськодонецькому напрямку. «В район н. п. Желобок по Бахмутській трасі бойовики перекинули артгрупу і кілька мінометних підрозділів, які впродовж останньої доби вели обстріли позицій українських військ», — повідомляє координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. За його словами, фіксується активне переміщення сил і засобів терористів (бронетехніка і транспорт) на Стаханов, Первомайськ і Брянку.

За даними групи «Інформаційний спротив», активне перекидання артилерії та бронетехніки помітили й у районі Горлівки. У місті зафіксували передислокацію бронегрупи бойовиків (7 танків, 2 БМП-2, 1 МТ-ЛБ, кілька «Уралів») у район шахти ім. Леніна, а також спостерігали поповнення.

«Сьогодні в Горлівку прибула чергова колона нової російської бронетехніки: танки Т-72, САУ, РСЗВ, БМП і БТРи. Загальна кількість — близько 40 одиниць, а також 5 КамАЗiв iз живою силою. За інформацією жителів міста, серед прибулих терористів місцевих бойовиків нема. Автоматники — в основному, російські найманці, а екіпажі та супровід бронетехніки — це винятково військовослужбовці ЗС РФ», — повідомив на своїй сторінці у «Фейсбуцi» радник голови МВС Зорян Шкіряк.

До речі, у вівторок Служба безпеки оприлюднила чергові докази озброєння Росією бойовиків на Донбасі. «У ході бойових зіткнень з терористами в районі селища Октябрь Донецької області СБУ захопила малогабаритний реактивний вогнемет МРО-А «Шмель» 2008 року випуску, що перебуває на озброєнні винятково у підрозділах РФ», — повідомили в прес-службі відомства. Схожі речдоки зібрали і поблизу Станиці Луганської. На місці обстрілу бойовиками сил АТО там виявили відстріляні контейнери від двох реактивних штурмових гранатометів РШГ-2, 2006 та 2011 років випуску, що перебувають на озброєнні винятково збройних сил Російської Федерації, та бронежилет виробництва ЗАО НПП «КлАСС» (Москва), що прийнятий на озброєння та постачається до підрозділів ЗС РФ.

Мар’їнку під ранок вівторка обстріляли тричі. Сили АТО накривали з АГС-17 i 82-мм мінометів, кілька разів були застосовані 120-мм міномети. «Основна загроза в даному районі — робота групи професійних снайперів терористів, які регулярно ведуть обстріли позицій українських військ iз «зеленки» на «нейтральній смузі», — повідомляє Дмитро Тимчук. Там уночі загинув один військовослужбовець Збройних сил України.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>