Пауло Коельйо здався

Пауло Коельйо здався

У західному книжковому світі останні роки усталилася добра традиція — відзначати ювілеї лонґселерів. Гучно справили тридцятиріччя першодруку «Імені рози» Умберто Еко, й українські видавці долучилися цього феєрверку — 2013-го харківське «Фоліо» перевидало роман в новій авторській редакції. Далі надійшло двадцятип’ятиріччя виходу «Алхіміка» Пауло Коельйо.

Закон на тлі беззаконня

Закон на тлі беззаконня

Відомо, що «совєтський суд — найгуманніший суд у світі». Не дивно, що його духовним дітищем є Басманний суд у Москві і Печерський у Києві. Та їх обох перевершили суди конституційні: і російський, і український свого часу дружно вирішили, що 1+1=1, гуманно дозволивши президентам своїх держав протиправно балотуватися втретє. Як знати, ницість не має дна, тож далі понеслося: Конституційний Суд України виносив протилежні рішення з одного й того ж питання, дозволяв і відміняв імперативний мандат, а на завершення скасував і саму Конституцію. А починалося все так багатообіцяюче…

Живі комікси

Живі комікси

Фестиваль Comic Con понад 40 років проходить у різних країнах і збирає безліч своїх фанатів. Батьківщиною цього справжнього свята для любителів фентезі є американське місто Сан-Дієго. Там з 1970 року регулярно проходить фестиваль цієї geek-культури і вже має свою історію.

Музика нас поєднала

Музика нас поєднала

Минулими вихідними фестиваль, який проходив утретє, традиційно складався з двох частин — у суботу, 6 червня, всі заходи відбувалися в парку міста Буча, що під Києвом, а вже наступного дня музичний форум завершив свою ходу на сцені Національної оперети. Незважаючи на скрутні часи, організатори зуміли залучити до участі в проекті вокалістів з 14 країн.

Всі статті рубрики