Подвійний «укус»

26.02.2015
Подвійний «укус»

Дубль уругвайця Луїса Суареса приніс гостьову перемогу «Барселоні» над «городянами» із Манчестера. (з сайту УЄФА.)

Лідер збірної Уругваю та «Барселони» Луїс Суарес вкотре нагадав, що кусатися він може не тільки в прямому сенсі. Його два точні удари по воротах «Манчестер Сіті» дозволили каталонцям здобути мінімальну виїзну перемогу. У час, коли бразилець Неймар ментально переживав конфлікт із манчестерськими уболівальниками, а Ліонель Мессі не спромігся забити з 11-метрової позначки, третій голеадор «гранатово-синіх», на прізвисько «Зубастик», забезпечив іспанцям переможний старт у «плей-оф» Суперліги.

Цікаво, що і рік тому «Манчестер Сіті» та «Барселона» також зустрічалися на стадії 1/8 фіналу ЛЧ. Переможцям тодішнього двоматчевого протистояння стала «Барселона», вигравши обидва поєдинки, перший з яких завершився з рахунком — 2:0.

Власне й цього разу каталонці мали всі шанси залишити Манчестер з подібним «гандикапом», однак уже в доданий арбітром час — за рахунку 2:1 — Ліонель Мессі не зміг реалізувати пенальті. Утім, як свідчить півзахисник каталонців Хорді Альба, навіть мінімальна перемога — прийнятний для «Барси» результат. Водночас наставник «гранатово-синіх» Луїс Енріке додає: «Ми продемонстрували майже ідеальну гру».

І справді, практично весь матч «Барселона» мала ігрову перевагу. Але найбільш наполегливо гості «господарювали» на «Етіхад Стейдіум» в першому таймі, який капітан «городян» Венсан Компані назвав «жахливим».

Із аналогічним манчестерському рахунку позавчора завершився й інший поєдинок 1/8 фіналу Суперліги, в якому в Турині зустрічалися «Ювентус» та «Боруссія» з Дортмунда. Щоправда, перемога цього поєдинку дісталася команді-господарці. Утім, знаючи магічну силу «осиного гнізда», де за підтримки 78-тисячної армії дортмундських уболівальників упав не один захисний мур гостьових колективів, «Стара синьйора» навряд чи може спокійно почуватися перед грою-відповіддю.

«Нам потрібно краще грати в обороні», — сказав після гостьової невдачі наставник «жовто-чорних» Юрген Клопп. Обидва м’ячі його підопічні пропустили після контратак «Юве», дозволивши при цьому опонентам з близької відстані «розстріляти» ворота Романа Вайденфеллера.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Перші матчі. «Ювентус» (Італія) — «Боруссія» (Д, Німеччина) — 2:1 (Тевес, 13; Мората, 43 — Ройс, 18), «Манчестер Сіті» (Англія) — «Барселона» (Іспанія) — 1:2 (Агуеро, 69 — Суарес, 16, 30; вилучення: Кліши, 74 («МС»); нереалізоване пенальті: Мессі, 90+4 («Б»)).