Президентський похід

06.02.2015
Президентський похід

За часів Григорія Суркіса Ігор Коломойський мав впливовий голос у Федерації футболу України. (УНІАН.)

Інформація про те, що власник «Дніпра» мільярдер Ігор Коломойський вирішив позмагатися за крісло президента Федерації футболу України, для багатьох стала повною несподіванкою. Бажання «губернатора» Дніпропетровщини взяти участь у дострокових виборах голови вітчизняного футболу, що заплановані на 6 березня, як грім серед ясного неба, адже серйозно впливає на передстартові «розклади», які, здавалося, обіцяли легку перемогу Андрію Павелку, котрий нині виконує обов’язки голови ФФУ.

Не зрозуміло, чому представники одного футбольного регіону (до переходу у ФФУ Павелко очолював Федерацію футболу Дніпропетровської області) вирішили йти на вибори різними колонами, однак тепер «гри в одні ворота» точно не буде.

Кілька днів тому повідомлялося, що Андрій Павелко – народний депутат із «Блоку Петра Порошенка» — заручився підтримкою 41 (з 49) колективного члена ФФУ, котрі висунули його кандидатуру на вибори. Але тепер, коли в «бюлетені» з’явиться кандидатура такого футбольного «важковаговика», як Коломойський, перевага Павелка вже не виглядає настільки безапеляційною.

Варто нагадати, що за часів перебування Григорія Суркіса біля керма ФФУ власник «Дніпра» обіймав у Федерації посаду віце-президента. До того ж, не варто забувати, що до недавнього часу у вітчизняному футболі існував пул команд «Коломойського», який, без сумніву, мав потужний голос у суспільстві.

Не секрет, що Ігор Валерійович має дружні стосунки й з президентом київського «Динамо», яке завжди було впливовим гравцем у вітчизняному футболі. «Не можу не підтримати колегу, який вкладає у футбол гроші, душу, серце. Якщо він бачить в собі сили поліпшити стан нашого футболу, то я тільки за», — заявив у інтерв’ю каналу «Футбол 1» президент «біло-синіх» Ігор Суркіс.

Тож тепер боротьба за можливість у найближчі чотири роки стати господарем Будинку футболу обіцяє бути напруженою. «Планую взяти активу участь у виборчій кампанії й бороться за перемогу», — наголосив власник «Дніпра».

За словами Коломойського, піти на такий крок він вирішив після того, як із виборів несподівано та невмотивовано знялися радник керівника СБУ, колишній голова оргкомітету «Євро-2012» Маркіян Лубківський та очільник пляжного футболу України Сергія Харченко.

«Хочу переконатися, що попередня практика непрозорості обрання президента ФФУ, як і її робота, залишилися в минулому. І якщо колеги візьмуть до уваги мої заслуги перед українським футболом і оберуть, то запевняю, що для розвитку федерації та футболу принесу знань значно більше, ніж багато зареєстрованих кандидатів», — сказав Коломойський.