«Я начальник, а ти — зрадник»

«Я начальник, а ти — зрадник»

Про те, що їм закидають малодушність і зрадництво, бійці 28-ї мехбригади дізналися заочно. Як з’ясувалося, причиною стала бюрократична помилка. Як пояснюють самі вояки, вони, щоб якомога швидше потрапити на передову, перевелися з третього до першого батальйону. Рішення узгодили з керівництвом, а от із документами відбулася плутанина. Тож хлоцям спочатку перестали виплачувати заробітну плату, а потім узагалі зарахували до дезертирів.

Завалящий Сталін

Завалящий Сталін

Узагалі, кількатонний бронзовий монумент «великій трійці» — дітище скандально відомого московського скульптора Зураба Церетелі — збирались урочисто відкрити ще десять років тому, до 60-річчя Ялтинської мирної конференції за участю знаних лідерів країн антигітлерівської каоліції («УМ» неодноразово про це тоді писала).

Вижити після понеділка

Вижити після понеділка

Про те, що необхідно підвищувати ціни на проїзд у міському транспорті, київська влада говорила давно. Проте реалізація такого непопулярного кроку постійно відкладалась. І от після заяв мера столиці Віталія Кличка стало відомо, що вже з понеділка киянам таки доведеться платити вдвічі більше за проїзд у міському транспорті: у наземному — 3 гривні, а в метро — 4.

І знову канікули

І знову канікули

Неочікуване рішення оприлюднив Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради: запропоновано школам міста провести другий етап зимових канікул уже з наступного понеділка. І це при тому, що перший етап таких канікул тривав з 31 грудня до 11 січня, і школярі тільки почали «втягуватися» у навчання.

Оборона — не панацея

Оборона — не панацея

Попри те, що і Генсек ООН, і ОБСЄ звернулися із закликом на три дні припинити будь-які бойові дії в районі Дебальцевого, бойовики та російські найманці продовжують свої спроби пробити оборону української армії на ділянці, яка отримала умовну назву Дебальцевська дуга. За даними штабу АТО, лише минулої ночі поблизу

Кличко в заметах

Кличко в заметах

Демо-версія весни закінчилась так само раптово, як і почалась. У четвер циклон над Україною зумовив опади в більшості областей. Сніг сипав настільки сильно, що комунальники не встигали розчищати дороги.

Всі статті рубрики