Ворожіння в Задзеркаллі

26.12.2014
Ворожіння в Задзеркаллі

Шампанське питимемо з Володимиром Зеленським і К°.

Кажуть, як зустрінеш Новий рік — таким він і буде. Якщо спробувати поворожити на побаченому в телеефірі — очікує нас і падіння у провалля, як в «Алісі у країні казок»; і сміх крізь сльози — як при перегляді жартів від «Студії «Квартал 95»; а ще багато зустрічей… з різними людьми.

Коли постукає... люстрація

Тим, кому хочеться казки, телеперегляд можна починати в останній день року по обіді з «Тачок» на «1+1». У машин у відомому мультику все, як у людей: і успіхи, і поразки, і слава, і любов! А починатиметься все зі спортивної гонки на Кубок великого поршня. До фінішу одночасно дійдуть три авто, тож попереду буде ще одне змагання. І тоді тачка Блискавка Макквін — новачок «з короною на голові» заїде до маленького містечка — після чого її життя перевернеться з колес на дах. У другому однойменному мультфільмі — це буде прем’єрний показ на українському ТБ — Блискавка Макквін і його старий друг тягач Метр відправляться на найвідомішу гонку«Світове Гран-прі». Але з’являться секретні агенти, і події знову розвиватимуться за незвичним сценарієм.

А далі на «Плюсах» — усе «Квартал». На новорічний концерт до Зеленського і К° завітають Тіна Кароль, Кріс Норман, Вахтанг Кікабідзе, гурт «Мачете» та інші зірки. У програмі будуть перше в історії звернення Президента до народу після святкування Нового року, перекличка у новій Верховній Раді, інтерв’ю репера Потапа сербському телебаченню і найкумедніша паніка в родині чиновника, коли у двері ось-ось постукає... люстрація.

Непопсовий новий рік на «1+1» почнеться о пів на другу ночі — в ефірі звучатимуть пісні «Океану Ельзи». Святослав Вакарчук співатиме про кохання, переконуватиме: «Я не здамся без бою» і вселятиме надію: «Все буде добре!».

Найперше — літаки…

Ефір «Інтера» з половини дня 31 грудня побудований частково на ностальгії. Спочатку покажуть новорічну комедію про історію учительки з глибинки…сибірської. Усе почнеться з того, що Альонка із Почитанки — фільм так і називається — перед новорічними святами стала переможницею популярної телепрограми. Прототипом головної героїні стала мешканка справжньої маленької Почитанки. Саме вона свого часу стала першою, хто виграв у супергрі популярного у 90-ті роки теле-шоу «Поле чудес». Для тих, хто не пам’ятає, це одна з перших телепрограм телекомпанії «ВІД».

Далі в ефірі «Інтера» покажуть розважальний телепроект «Чекай мене на Новий рік». У ньому прив’язка до іншого проекту телекомпанії «ВІД» — пошукового, який за 1,5 десятка років перетворився з російського на інтернаціональний. Події новорічної варіації розгортатимуться в аеропорту, де напередодні свята збереться багато тих, хто відлітає, зустрічає, проводжає. Але через раптовий снігопад рейси відмінять. Та ще й усі двері в аеропорту заблокують — не вийти. Від паніки і відчаю врятують Марія Шукшина та Михайло Єфремов — ведучі проекту «Чекай мене». Вони перевдягнуться у Діда Мороза і Снігуроньку й організують грандіозне свято у залі очікування.

Допоможуть, зрозуміло, поп-зірки, які також «випадково» опинилися в аеропорту: Ірина Білик, Олег Скрипка, Наталія Могилевська, Олександр Пономарьов, Потап і Настя. Працівниками аеропорту стануть Надія Мейхер (реєстратор), Ольга Полякова і Міла Нітич (стюардеси), Дядя Жора (вантажник) і репер Сєрьога (Сергій Пархоменко, який зіграє таксиста). Не сидітимуть без діла й ведучі телеканалу Андрій Доманський, Анатолій Бондаренко, Анастасія Даугеле, Андрій Данилевич та Роман Кадемін, які тимчасово перекваліфікуються. Режисер-постановник проекту «Чекай мене на Новий рік» — Олександр Ігудін, який знімав мюзикли «Золотий ключик», «Червона шапочка», «Королівство кривих дзеркал» і «Морозко». Учасники проекту «Чекай мене на Новий рік» співатимуть, гойдатимуться на місяці, літатимуть у хмарах і підніматимуться на повітряній кулі.

Український мюзикл

Масштабний проект під ялинку готує глядачам канал «Україна» — мюзикл «Аліса в країні чудес». Це нова режисерська робота Максима Паперника, який робив мюзикли «Снігова королева», «За двома зайцями» та «Дванадцять стільців». Головну роль зіграє Світлана Тарабарова — колишня учасниця групи Real О. В Аліси буде коханий Валет і мати. Ці ролі дісталися, відповідно, Віталію Козловському й Ірині Білик. Шляпник — Олександр Кривошапко. Чеширський кіт — Дмитро Коляденко. У ролі Гусениці — співачка Джамала. Не обійдуться і без Потапа (Кролик) і Насті Каменських (мишка Рижа Соня). Із нинішніх москвичів у новому музиклі задіяна Анастасія Стоцька, яка родом з України. Вона буде Королевою. Лайму Вайкуле, яка грає Герцогиню й хрещену Аліси в одній особі, позиціонують як латвійську співачку.

Концерт «Перші на Першому. Новорічне шоу» запропонує до святкового столу державний канал. В ефірі будуть гурти «С.К.А.Й», «ВВ», «ТНМК» і TheHardkiss, Alyosha, Віталій Козловський, Наталія Могилевська, Еріка та інші українські виконавці.

ОРИГІНАЛЬНО

Хто матиме змогу дивитися великий пакет кабельного телебачення чи супутникове, може зупинитися на «кнопці» ZIKу, де показуватимуть музичне скетч-шоу «Як лабухи тещу в Москву відправляли». Це буде сплетіння комедії, драми і детективної історії за участі кращих весільних музик (саме їх на Західній Україні називають лабухами) й українських співаків. «Наш проект — це до певної міри протест проти численних чужих мюзиклів, банальних «блакитних вогників» за участю російських виконавців, якими щороку засмічується святковий ефір наших телеканалів, — каже керівник «Лабух-шоу» Святослав Козак. — Ми хочемо, аби святкування Нового року в Україні відійшло від традицій, які тягнуться ще з радянських часів. Український Новий рік має святкуватися по-українськи — з нашими звичаями, з нашими піснями, з нашими, справді українськими, артистами».

  • Сашко Лірник: Казку пропускаю через себе...

    Хто не знає Сашка Лірника? Виявляється, є такі. Та з кожним новим днем незнайків стає все менше: то книга з Лірниковими казками до рук потрапить, то диск хтось перепише й дасть послухати, то на телебаченні Лірникову вечірню казочку тато з мамою увімкнуть. Казкар постійно спілкується з читачами, слухачами й глядачами, їздить з волонтерською місією на Донбас, а також за кордон, до українців діаспори. >>

  • Розкадровані мандри

    Професійна мандрівниця Ольга Котлицька цього тижня у Києві збирає друзів, щоб нагадати: телепроекту про подорожі, автором і ведучою якого вона є, уже 20. Спочатку був «На перший погляд», потім він трансформувався у «Не перший погляд». >>

  • Сміятися з леді-боса

    Навіть якщо комедії не ваш улюблений кіножанр, варто подивитися на неперевершений талант однієї з найсмішніших сучасних коміків — американської акторки Меліси Маккарті у новій стрічці «Леді бос», що цього тижня виходить у прокат в Україні. >>

  • «За мною там Непал, Гімалаї сумують»

    Телеведучий Дмитро Комаров на каналі «1+1» показав Камбоджу, Індію, Кубу, Болівію та інші країни такими, як ніхто не здогадувався. Він «вивертає» світ і показує його з вражаючих сторін. У кабінеті Дмитра в офісі «Плюсів», де ми ведемо розмову, ніби зібрані шматочки екзотичних країн, у деталях. >>

  • У новинах немає змоги «погратися»

    Упродовж останніх років вибагливі телеглядачі, які цінують свій час, усе частіше відмовляються від перегляду ефірів так званих великих каналів, де навіть у новиннєвих блоках орієнтуються на «інформацію розваг» — інфотеймент. >>

  • Провокатори з мікрофонами

    У Донецьк прибула група з 20 представників російських ЗМІ, перед якими поставлено завдання «фіксації обстрілів мирного населення українськими військовими», а також «консультацій» з організації провокацій, — повідомили в групі «Інформаційний спротив». >>