Аутсайдер, який може виграти в кожного

21.10.2014
Аутсайдер, який може виграти в кожного

Лідер «Мотора» Сергій Бурка у грі проти «Ольборга» продемонстрував доволі скромну гру. (Олександра ПРИХОДЬКА.)

Дебют запорізького «Мотора» в Лізі чемпіонів минулого сезону вийшов вельми успішним. Лише знайомлячись із найпрестижнішим клубним турніром Європи, тоді підопічні Сергія Бебешка за підсумками групового раунду посіли у своїй «пульці» четверту позицію, що дало їм право участі в «плей-оф» турніру.

Водночас у поточному розіграші ЛЧ «мотористам» буде неймовірно складно зіграти у «матчах на виліт», адже наразі колектив Бебешка перебуває в «безпросвітних» аутсайдерах свого секстету, для якого нині головне завдання — здобуття перших очок у даному розіграші.

Не сказати, що в поточному євротурнірі «Мотор» виступає в ролі хлопчиків для биття — у кожному без винятку поєдинку український чемпіон на рівних грав зі своїми опонентами. Проте, як і в грі четвертого туру, зіграного запоріжцями минулої суботи в столичному Палаці спорту проти данського «Ольборга», для здобуття бодай одного очка їм не вистачало концентрації та впевненості у власних силах. Інакше як можна пояснити ситуацію, коли після напрочуд успішного старту (6:0) господарі в підсумку поступаються своїм візаві — 25:28.

«Важко коментувати чергову поразку. Почали добре, а потім — жахлива історія з реалізацією. Ми не забили чотири виходи один на один поспіль. Вважаю, що деякі наші гравці не відповідають рівню такого турніру. Начебто ми показуємо, що можемо виграти у кожного з наших суперників, але очок досі не заробили. У чому проблема? Можливо, в майданчику. Адже ми, по суті, завжди граємо на виїзді. Ні, київська публіка нам здорово допомагала, але ці переїзди, готелі, новий зал — це не домашній майданчик. Коли програєш начисто — це одне, а коли усі поразки мізерні — це інше», — каже Бебешко, який, попри невдачі, вірить, що в другому колі можна буде виправити турнірну ситуацію.

КАДРИ

Тренер є. А збірна буде?

Виконком ФГУ, очільником якої є Андрій Мельник, призначив нового головного тренера національної чоловічої збірної України. Замість Андрія Портного тепер «синьо-жовтими» керуватиме Віталій Андронов. Колишній гравець донецького «Шахтаря» останнім часом працював на посту очільника російського жіночого клубу «Кіровчанка». До слова, своїм іншим рішенням керівники федерації відтермінували старт чемпіонату країни через те, що його майбутні учасники, зіштовхнувшись iз фінансовими проблемами, попросили про відстрочку. Нагадаємо, що паралельно з офіційно визнаною в Україні структурою Андрія Мельника працює «альтернативна» ФГУ, під егідою якої вже більше місяця змагаються найсильніші чоловічі колективи країни, а нещодавно взяла старт і жіноча суперліга.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Чоловіки. Група А. 4-й тур. «Мотор» (Україна) — «Ольборг» (Данія) — 25:28 (13:13; Онуфрієнко (9), Бурка, Шевельов (по 5) — Йєнсен, Тведтен (по 7)).

Турнірне становище: «Віве Кельце» — 8, «Пік Сегед» — 6, «Ольборг» — 5, «Кадеттен Шаффхаузен» — 3, «Дюнкерк» — 2, «Мотор» — 0.

* * *

Кубок ЄГФ. Жінки. 2-й раунд. «Карпати» (Україна) — «Олімпія» (В. Британія) — 39:10 (7:21; Кот (6)), 38:6 (19:1; Готра, Кот, Воронова (по 6)).