ХРОНІКА

17.09.2014

Санкції

Євросоюз може застосувати більш жорсткі санкції до Росії, що стосуватимуться міжнародних спортивних змагань. Як повідомляє німецька газета «Більд», у таємному протоколі зустрічі послів ЄС йдеться про те, що Росію можуть позбавити права проведення чемпіонатів світу з футболу в 2018 році, хокею в 2016 році і плавання в 2015 році, а також етапу «Формули-1» в Сочі в жовтні цього року. У зв’язку з цим ЄС хоче увійти в контакт з міжнародними спортивними федераціями. Рішення про застосування цих санкцій може бути прийняте на засіданні Комітету з безпеки ЄС 23 вересня.

Баскетбол

Переможець попереднього чемпіонату України в чоловічій вищій лізі — БК «Кіровоград», який отримав право виступати в суперлізі, — не подаватиме заявку на участь у сезоні 2014/15 років у жоден із дивізіонів. Це пов’язано зі скрутною фінансовою ситуацією в клубі, генеральним спонсором якого два останні роки була компанія «Велта».

Проте свого представника у вищій лізі Кіровоград матиме. У другому за рангом дивізіоні виступатиме переможець першої ліги БК «Кіровоград-2», щоправда, під іншою назвою — «Золотий вік–Кіровоград».

* * *

Центровий збірної України В’ячеслав Кравцов підписав контракт із китайським клубом «Фошан лонг лайонз». Перед цим Слава провів два сезони в НБА — «Детройті» і «Фініксі», хоча рідко з’являвся на майданчику.

Також у чемпіонаті Китаю залишається темношкірий розігруючий збірної України Юджин Джетер. Минулого тижня він прибув на перегляд у клубі НБА з його рідного міста — «Лейкерз». «Я народився в Лос-Анджелесі, в дитинстві уболівав за «Лейкерз», так що для мене було честю відгукнутися на запрошення з Каліфорнії. Я продовжу тренуватися в ЛА деякий час, але в наступному сезоні гратиму в Китаї за «Шаньдун», адже маю підписаний контракт», — цитує Джетера Basket.com.ua.

Захисник збірної України Олександр Липовий став гравцем «Будівельника» (у минулому сезоні він встиг пограти у складі БК «Донецьк» і «Црвени звезди»).

* * *

Спаринги. «Будівельник» — «Нижній Новгород» (Росія) — 81:79, «Лаївіте» (Литва) — «Будівельник» — 56:75, «Хімік» — «Ювентус» (Литва) — 63:70.

Єдиноборства

У Пекіні відбувся ІІІ чемпіонат світу з кунгфу, участь у якому взяли понад 400 спортсменів з 28 країн. Українські атлети здобули 12 золотих, 9 срібних, 5 бронзових нагород і посіли друге загальнокомандне місце. Найкращий результат на світовій першості показав Петро Сухорада, в чиєму активі 4 золоті, 2 срібні та 1 бронзова нагороди. Майже так само вдало виступив і Костянтин Матулевський, щоправда, в нього на одну золоту медаль менше.