Марш не вдався

Марш не вдався

Російським активістам так і не вдалося провести запланований на 17 серпня «Марш за федералізацію Сибіру». У Новосибірську акцію було зірвано, а в Єкатеринбурзі вона завершилася арештами учасників. Хоча після того як їм не вдалося отримати від місцевої влади дозвіл на проведення такого маршу, організатори перейменували захід у «Марш за непорушність конституційного ладу, зокрема за дотримання державою принципу федералізму, закріпленого у ст.1 і 5 Конституції Російської Федерації».

Візит фрау

Візит фрау

Напередодні Дня Незалежності, в суботу, до Києва на запрошення Президента приїде канцлер ФРН Ангела Меркель. Як зазначено в офіційному повідомленні з цього приводу на сторінці очільниці німецького уряду, на порядку денному майбутнього візиту — переговори з Президентом Петром Порошенком та Прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком, а також іншими «місцевими політиками».

Дорогі кури — дешева нафта

Дорогі кури — дешева нафта

Запевнення Москви у тому, що обмеження імпорту продовольчих товарів із Євросоюзу, США та інших держав, які запровадили санкції проти Росії, не завдасть особливих незручностей російським споживачам, виявилися дещо перебільшеними. Дефіцит іноземних продуктів уже зараз безпосередньо позначається на кишенях росіян, причому навіть тих, хто аж ніяк не звик снідати бутербродами з фуа-гра чи запивати французькі устриці шампанським «Кристал».

Гість «під ковпаком»

Гість «під ковпаком»

Засновник викривального інтернет-сайту «Вікілікс» Джуліан Ассанж може незабаром залишити посольство Еквадору у Великій Британії, де переховується з червня 2012 року. Про це повідомив він сам на прес-конференції в амбасаді 18 серпня. 43-річний австралієць зауважив, що це не пов’язано з проблемами зі здоров’ям, про які раніше повідомляв телеканал «Скай ньюз» — за інформацією цього ЗМІ, через нібито хворі серце й легені та підвищений кров’яний тиск Ассанж може уникнути арешту.

Без Росії не пропадеш, фермере

Без Росії не пропадеш, фермере

У Брюсселі оголосили про надзвичайні заходи для підтримки фермерів, які постраждали через оголошене Росією ембарго на імпорт європейської харчової продукції. У першу чергу Єврокомісія планує допомогти аграріям, які вирощують огірки, помідори, перець, моркву, цвітну та білу капусту, яблука і груші.

Всі статті рубрики