Пустіть до себе

29.07.2014

Нарешті Україна буде не лише такою державою, з якої тікають, а й тiєю, до котрої просяться. Остання хвиля еміграції, що почалася при Януковичі і «вимила» з України чимало політдіячів (більшість iз них, щоправда, вже повернулася додому), лишилася позаду. Неприємний осад від неї остаточно нівелює факт звернення по політпритулок до теперішньої української влади.

У ролі прохачів останнього виступили троє громадян Росії, повідомила Державна прикордонна служба. Перший «транш» біженців прибув до аеропорту «Бориспіль» авіарейсом iз Москви. З літака зійшли дві громадянки Росії, які під час проходження паспортного контролю звернулися до представників Держприкордонслужби з проханням надання статусу біженців.

«В усній бесіді громадянки пояснили, що у себе на Батьківщині активно підтримували Україну і не боялися висловлювати свою позицію у соціальних мережах. Але тепер, побоюючись політичних переслідувань, вони змушені були покинути РФ і вирішили просити притулку в Україні», — лаконічно повідомили чиновники Держприкордонслужби.

Ще один громадянин Росії обрав більш яскравий варіант появи на українській землі. Він прилетів у футболці з українською національною символікою і заявив, що «за участь у проукраїнських мітингах регулярно піддавався побиттю невідомими у дворі будинку, де він жив», — розповіли прикордонники.

Громадянином у футболці і громадянками з соцмереж займеться Державна міграційна служба України. Саме це відомство вирішуватиме, надавати прохачам притулок чи відмовити в цьому.