Адаптація зі свічками

Адаптація зі свічками

У місті Золочів, що на Львівщині, відкрили майстерню для неповносправних дітей. Тут хлопчики та дівчатка, які мають серйозні діагнози, виготовляють свічки. Майстерня запрацювала у катехитичному центрі при греко-католицькому храмі блаженного Миколая Чарнецького.

За знання — гроші

За знання — гроші

У Черкасах міська влада оголосила, що гарні знання підростаючого покоління мають заохочуватися і вирішила нагородити «найрозумніших» грошовими преміями. Відповідно виконком ухвалив рішення, що ті школярі, котрі доклали чимало зусиль і перемогли цього року у міжнародних та всеукраїнських учнівських олімпіадах, конкурсах і турнірах, одержать не лише традиційні грамоти, а й гривневі винагороди.

З пензлем та у вишиванці

З пензлем та у вишиванці

У селищі міського типу Вільшана Городищенського району в рамках проведення на Черкащині Шевченківських днів, приурочених до 153-ї річниці з дня перепоховання праху Кобзаря у Каневі на Чернечій горі, встановлено скульптуру молодого Шевченка. Вона тут з’явилася не випадково. Адже саме у Вільшану в 1828 році малий Тарас, який так хотів навчитися малювати, прийшов до управителя маєтком поміщика Енгельгардта по дозвіл навчатися у маляра.

Рятівний євростандарт

Рятівний євростандарт

Аби полегшити життя людям, які користуються інвалідними візками, бордюри по вулиці Сумській у Харкові невдовзі обладнають спеціальними спусками. «Цей проект розробили фахівці Харківського національного університету міського господарства, — повідомила віце-президент громадської організації «Креавіта» Олена Шингарьова.

Дім на голову

Дім на голову

У вівторок ввечері на Тернопіль обрушилася стіна води з досить сильним вітром. Через суттєві недоліки в проектуванні дощової каналізації в радянські часи місто постійно потерпає під час потужних злив, однак ця, остання, призвела до небувалої раніше руйнації — обрушився один зі старих будинків у центрі міста, споруджений майже століття тому.

Всі статті рубрики