Сила позиції

15.05.2014
Сила позиції

Динамівським ультрас удалося переконати ФФУ, що футбол для глядачів. (з сайта WBC.)

Рішення федерації футболу України, яка на вимогу МВС постановила проводити матчі заключних двох турів української першості без глядачів, викликало хвилю обурення в уболівальницькому середовищі. Щоправда, вона виявилася не надто потужною — далі критичних висловлювань на адресу функціонерів справа не пішла.

Натомість застосування ФФУ «безпекової політики» щодо фіналу Кубка України між «Динамо» та «Шахтарем», який 15 травня мав відбутися без глядачів, довів фанів столичного клубу до кипіння. Своє перше невдоволення планами федерації динамівські ультрас висловили під час матчу 29-го туру ЧУ. На тлі порожніх трибун НСК «Олімпійський», де грали «Динамо» та «Іллічівець», уболівальники розгорнули банер «Фінал без глядачів — фінал для федерації».

Проте, коли ФФУ розродилася офіційним релізом, у якому підтвердила, що головний матч Кубка України відбудеться без глядачів у Полтаві, найактивніші вболівальники «Динамо» пішли в наступ. Учора вранці вони влаштували пікет під стінами Будинку футболу, вимагаючи від керівництва федерації перенести гру до Львова, де мер міста Андрій Садовий гарантує безпеку глядачам на трибунах місцевої арени. Підтримав динамівських ультрас і в.о. головного тренера «біло-синіх» Сергій Ребров. «Кому взагалі потрібен футбол за порожніх трибун? Звичайно, фінал повинен бути у Львові. Це футбольне місто, куди б ми із задоволенням полетіли. Думаю, ніяких проблем із вболівальниками там не було б», — заявив напередодні страйку новий очільник «Динамо».

Категоричну позицію зайняв і власник столичного клубу Ігор Суркіс: «Якщо органи правопорядку не можуть узяти відповідальність на себе, то я як президент клуба «Динамо» Київ можу гарантувати повну безпеку вболівальників. Також я гарантую порядок з боку наших уболівальників. Матч пройде в хорошій, дружній обстановці».

Власне після ввічливого візиту фанів «біло-синіх» до ФФУ перший віце-президент цієї організації Анатолій Попов заявив, що квитки на матч уже друкуються.

Утім матч до Львова не переноситимуть. «Виникли певні проблеми з комунікаціями. Уже замовлені рейси та готелі в Полтаві. Практично через кілька годин клуби вже вилітають на гру», — заявив Попов. Хай там як, але, як відзначив функціонер, завдяки взаєморозумінню з МВС та позиції ультрас ФФУ вдалося вирішити проблему.