Японська дисципліна

24.04.2014
Японська дисципліна

Українські хокеїсти виявилися безсилими проти дисциплінованих японців. (з сайта IIHF.com.)

Незаплановані втрати на такому швидкоплинному турнірі, як хокейний чемпіонат світу в дивізіоні ІА, можуть дуже дорого коштувати необачним командам. Перших очок збірна України недорахувалася вже на старті «мундіалю», коли в овертаймі поступилася команді Австрії. Утім невдачу в тому протистоянні можна було передбачити, адже австріяки й за рейтингом, і за рівнем гри переважали «синьо-жовту» збірну.

Водночас від поєдинку третього туру, в якому підопічні Андрія Назарова зустрічалися з японцями, більшість українських вболівальників очікували позитивного результату, адже в попередніх офіційних зустрічах наші хокеїсти неодмінно брали верх над представниками Країни Східного Сонця.

Проте продовжити переможну традицію «синьо-жовтим» не вдалося. Зазнавши вчора мінімальної поразки, колектив Назарова серйозно ускладнив собі життя в боротьбі за перші дві позиції, власники яких у наступному сезоні зможуть зіграти в топ-дивізіоні. Тепер не все залежатиме від нашої команди, якій не тільки потрібно виграти в основний час решту поєдинків (проти Словенії та Південної Кореї), а й очікувати на осічку опонентів, у першу чергу, японців, попереду у яких залишилися зустрічі з двома найслабшими колективами першості — господарями змагань, які не здобули на турнірі ще жодного очка, та угорцями, котрі змогли наразі перемогти лише невдах-корейців.

Власне, що говорити? Якщо підопічні Андрія Назарова всерйоз розраховували боротися за путівку елітного дивізіону, програвати збірній Японії наші хлопці не мали права. Не виключено, що, пам’ятаючи досвід попередніх успішно проведених спарингів з азійськими хокеїстами, «синьо-жовті» напередодні відповідальної зустрічі зі словенцями вирішили трохи зекономити сили. На жаль, переграти Японію на одному ковзані нашим хлопцям не вдалося.

«Це неймовірно. Ми діяли дисципліновано, рухалися добре, грали розумно. Ми повністю виконали те, що запланували», — сказав капітан японської збірної Го Танака.

На жаль, українську команду хвалити немає за що. Неабияк розчарував наш голкіпер Сергій Гайдученко, який пропустив кілька необов’язкових шайб. Не вразили своїми діями й наші форварди, які «запороли» пару голевих моментів у третьому періоді. Здавалося, що в останній 20-хвилинці підопічні Назарова, які постійно наздоганяли суперника, нарешті намацали свою гру й змусили японців «танцювати» під їхню дудку, втім, вдруге зрівнявши рахунок, «синьо-жовті» не змогли дотиснути опонента. Натомість команда Марка Махона витиснула максимум із ледь не єдиного напівмомента, закинувши за півтори хвилини до фінальної сирени переможну шайбу.

Відзначимо, що сьогодні збірна України зіграє зі словенцями — командою, що має найкращий захист на турнірі. У трьох поєдинках їхній 20-річний кіпер Лука Грачнар пропустив лише дві шайби, здійснивши при цьому два «шат-аута».

ТАБЛО

Чемпіонат світу в дивізіоні ІА. Чоловіки. 3-й тур.Україна — Японія — 2:3 (Матерухін, 8; Міхнов, 43 — Куджи, 5 (більш.), 14; Ямашито, 59), Словенія — Угорщина — 2:0, Австрія — Півд. Корея — 7:4.

Турнірне становище: Австрія — 8, Японія, Словенія — 6, Україна — 4, Угорщина — 3, Південна Корея — 0.