Не ніжний дотик

13.03.2014
Не ніжний дотик

Обираючи гігієнічні засоби для малят, будьте уважні. (з сайта babyline.su.)

Дитячі вологі серветки можуть викликати проблеми зі шкірою. Як зауважують лікарі–дерматологи, такі засоби гігієни просочують антибактеріальної рідиною, яка містить консервант метілізотіазолінон. Він провокує дерматит. На це лікар Роузмері Ніксон звертає увагу в своєму дослідженні, оприлюдненому часописом The Sydney Morning Herald.

На прикладі досліджень у кількох австралійських клініках лікарі дійшли висновку: за останні три роки кількість алергійних реакцій у дітей саме після використання антибактеріальних серветок значно зросла: 3,5 % на 353 пацієнтів у 2011 році, 8, 4% — у 2012 році і 11,3 % — торік. Реакція у вигляді червоної висипки проявлялася протягом 48 годин після контакту. Причина, можливо, полягає в тому, що консерванта занадто багато або він занадто довго залишається на шкірі, застерігають лікарі. Сполука особливо небезпечна, якщо контактує з пошкодженою шкірою: так їй легше проникнути вглиб.

Такі випадки реакцій на сполуку лікарі фіксують у всьому світі. Крім дитячих серветок, небезпечний компонент, який використовують iз початку 2000–х років, можна знайти також у косметичних продуктах, дезодорантах, шампуні, кондиціонерах, сонцезахисних і зволожуючих засобах.