БАСКЕТБОЛ

07.03.2014

Іще місяць тому неможливо було уявити, що «Черкаські мавпи» розгромлять одного з лідерів регулярного сезону суперліги — «Донецьк». Однак політичні події в Україні залишили «тигрів» не тільки без легіонерів, а й «виштовхали» з клубу провідних українських гравців. Як результат — позавчорашня поразка з 28–очковою різницею від команди, котра перебуває на дні турнірної таблиці.

Масовий відтік кваліфікованих іноземних кадрів із команд суперліги може перевернути чемпіонат із ніг на голову. І з легіонерами продовжують прощатися в «Говерлі», Одесі, Миколаєві, Черкасах, інших клубах. А «Азовмаш», за повідомленням ЗМІ, взагалі може припинити існування.

Якщо донедавна в більшості команд іноземці становили переважну більшість гравців стартових п’ятірок, то наразі помітні легіонери залишаються лише в двох клубах — «Будівельнику» та «Хіміку», котрі продовжують виступи в Єврокубку. Причому роблять це доволі успішно. Після того як «гладіатори» у вівторок у першому матчі 1/8 фіналу ЄК здолали в Каунасі французький «Нантер», наступного дня їхню переможну ходу підтримав «Хімік».

Свій «домашній» матч проти «ТЕД Анкара» южненці проводили фактично на території суперника — у Стамбулі, утім це не завадило їм здобути «вікторію». «Давайте завоюємо цю перемогу разом», — закликав своїх партнерів по команді один із лідерів «Хіміка» Ромео Тревіс. І хлопці зробили це. Як і кияни, підопічні Карлієса Мужнієкса здолали суперника з різницею в 4 очки, тож усе вирішиться в матчі–відповіді.

ТАБЛО

Єврокубок. 1/8 фіналу (перший матч). «Хімік» (Україна) — «ТЕД Анкара» (Туреччина) — 75:71 (Тревіс (19) — Голубович (18)).

* * *

Суперліга. «Черкаські мавпи» — «Донецьк» — 100:72, «Дніпро» — «Київ» — 60:67.