В Аллен є два «але»

20.11.2013
В Аллен є два «але»

Лілі Аллен.

Британську співачку Лілі Аллен переслідують неприємності. Спершу її звинуватили в расизмі, а тепер ще й з’ясувалося, що компанію з виробництва одягу, яку вона заснувала разом із сестрою Сарою, доведеться закрити як нерентабельну.

Бренд Lucy in Dіsguise Лілі Аллен та Сара Оуен запустили 2010 року. На той час співачка була вагітна і планувала на певний час залишити музичну кар’єру, щоб зосередитися на сім’ї й моді. Та не так склалося, як гадалося — син Лілі народився мертвим, а сама вона надовго опинилася в лікарні з тяжкою інфекцією. Становленням спільного бренду займалася переважно Сара.

Спершу концепція полягала в тому, щоб надати можливість незаможним людям купувати дизайнерські вінтажні речі. Через рік, коли Лілі видужала, вийшла заміж і повернулася до роботи, сестри випустили свою першу колекцію одягу. Потім у поп–зірки одна за одною народилося двоє доньок, і часу на те, щоб займатися Lucy in Dіsguise, не залишалося. Хоча справи в компанії все одно йшли непогано — ім’я Лілі та зусилля Сари забезпечували марці популярність. Проте інвестор бренду, компанія «Аврора фешнз», якій належать також марки Oasis, Warehouse тощо, днями ухвалив рішення ліквідувати фірму сестер Аллен–Оуен через високу заборгованість — близько 100 тисяч фунтів.

Сама Лілі цю новину поки ніяк не прокоментувала. На відміну від звинувачень у расизмі, які пролунали на її адресу після виходу нового відеоролика. Ідеться про кліп до синглу Hard Out Here: 28–річна співачка виконує пісню про те, що жінки не повинні гнатися за якимись стандартами краси, аби бути успішними. Усе, здавалося б, правильно, проте це відео спричинило хвилю обурених коментарів в інтернеті. Користувачі помітили, що Лілі одягнена, тоді як переважно темношкірі танцівниці її балету — в самій спідній білизні. Мовляв, і сексизм, і расизм в одному комплекті!

У відповідь на закиди Аллен пояснила, що цей кліп — лише пародія на деякі сучасні відео, зокрема Майлі Сайрус, у яких співачки перетворюють себе на сексуальні об’єкти. І їй «дуже шкода, якщо хтось сприйняв це інакше».