«Кітч» на широку ногу

15.10.2013

Звичка пострадянських скоробагатьків розкидатися грошима навіть в анекдотах оспівана («Кльова краватка! За скільки купив? — П’ять штук баксів! — Ну ти лох, за рогом такі самі по 15 штук продають!»). Але Європу марнотратство російських нуворишів дивує досі. Днями можливість поспостерігати за таким «атракціоном» випала відвідувачам лондонського клубу з красномовною назвою Kitsch London. Як повідомляє сайт «Смак подорожника», двоє росіян усього лише за три години посиденьок у барі витратили понад 131 тисячу фунтів стерлінгів (близько 210 тисяч доларів США) на двох.

Марнотратство російських відвідувачів, чиї імена не називають, було викликане азартом: вони посперечалися, чий рахунок на час закриття клубу виявиться більшим. Як розповіли газеті «Дейлі мейл» власники клубу Серж Іво та Марк Фаллер, чоловіки наввипередки замовляли найдорожчі напої — щойно сперечальник просив принести одну пляшку шампанського «Дом Периньйон», його напарник вимагав одразу чотири. Завершилася битва гаманців чеками на 66 778,91 та 64 279,70 фунтів.

Переможець замовив, зокрема, 30 пляшок шампанського «Кристал Магнум», 20 — «Дом Периньйон», 20 коктейлів «Крек Бейбі», сім пляшок шампанського «Круг Вінтаж» та дві — горілки «Бельведер Магнум» вартістю 610 фунтів кожна.

У рахунку «невдахи» значаться 64 пляшки «Дому Периньйон» звичайного та 12 — рожевого, 25 пляшок «Кристалу», 16 — шампанського «Ейс оф спейдс», шість — «Круг Гранд Кюве», вісім — рожевого «Бель Епок тощо.

Зрозуміло, що спожити все це за три години чоловіки фізично не спромоглися б. Тож іншим відвідувачам, які в цей час були в барі, неймовірно пощастило — росіяни щедро ділилися з ними елітною випивкою. Хоча нерозкоркованих пляшок усе одно залишилося чимало.