Богданова висота

15.10.2013

Стрибуна у висоту Богдана Бондаренка визнали найкращим легкоатлетом Європи у 2013 році. Таке рішення було оголошене на церемонії нагородження від імені Європейської легкоатлетичної асоціації, що відбулася минулої суботи в Таллінні.

У цьому сезоні Бондаренко не мав рівних у «Діамантовій лізі», встановивши національний рекорд — 2,41 м, а затим з аналогічним результатом виграв першість світу в Москві. Це повторення рекордів чемпіонаті світу та один із найкращих стрибків у висоту в історії. 23–річний харків’янин став лише четвертим спортсменом в історії, якому вдалося злетіти вище, ніж на 2,40 м (світовий рекорд — 245 см — належить кубинцю Сотомайору і тримається з 1993 року).

Нагадаємо, Бондаренко значиться також у переліку спортсменів, які претендують на звання найкращого легкоатлета року у світі.

Окрім того, тренер Богдана, його батько Віктор Бондаренко, а також наставник нашої бігунки Наталії Лупу Анатолій Якимчук у Таллінні отримали тренерські нагороди ЄА, а директор ялтинської дитячої спеціалізованої школи олімпійського резерву, член ФЛАУ Наталія Бєлуха — нагороду ЄА «Жіноче лідерство».