Нокаут у стилі Хай–Тек

15.10.2013

Уже у своєму другому бою на професіональному рингу українець Василь Ломаченко може здобути чемпіонський пояс WBO у напівлегкій вазі. Відомо, що його суперником буде володар титулу, мексиканець Орландо Салідо, який минулого тижня здолав Орландо Круса з Пуерто–Ріко — нокаут у сьомому раунді. Поєдинок Салідо — Ломаченко відбудеться 25 січня у Нью–Йорку.

Сам Лом, який на профі–рингу взяв собі прізвисько Хай–Тек, виграв дебютну зустріч нокаутом уже в четвертому раунді. 25–річний дворазовий олімпійський чемпіон боксував у Лас–Вегасі із сьомим номером світового рейтингу, досвідченим професіоналом Хосе Раміресом. «Вася! Вася!» — підтримували білгород–дністровця трибуни. І Василь не підвів. Рамірес уперше опустився на коліна вже в першому раунді, а остаточно його «зрубав» потужний удар у печінку, що завершив чергову «барабанну» серію перед закінченням четвертої трихвилинки. Несерйозний пояс «інтернаціонального чемпіона WBO» перейшов від Хосе до Василя.

«Насправді моє завдання було відпрацювати всі 10 раундів. Я повинен був постаратися пройти повну дистанцію, але так вийшло, що виграв нокаутом», — зізнався підопічний Боба Арума, який отримав за цю перемогу 100 тисяч доларів. Секундував Василеві в ринзі його батько, тренер Анатолій Ломаченко — такою була умова Хай–Тека щодо співпраці з промоутерською компанією «Топ ранк» Арума.