Американські пропозиції наших не задовольнили

04.07.2013
Американські пропозиції наших не задовольнили

Олександр Усик (ліворуч) залишається з «Отаманами». Фото WSB.

«Срібний» фініш «Українських отаманів» у дебютному сезоні Всесвітньої серії боксу (WSB) залишив неоднозначні враження. З одного боку, українські боксери «з наскоку» стали однією з двох кращих команд напівпрофесіональної ліги. З іншого — залишився неприємний осад від необ’єктивного суддівства у фінальному протистоянні з командою «Астана арланз», яке, нагадаємо, проходило на рингу казахстанського клубу.

Хай там як, а новий сезон WSB наші «Отамани» розглядають як можливість для реваншу — нагоду розміняти «срібло» на «золото»–2014.

Якщо попередній чемпіонат українська команда починала в статусі «темної конячки», то на майбутній WSB–турнір «Отамани» вийдуть у ролі фаворита. Власне, на жеребкуванні групового раунду нового сезону Всесвітньої серії боксу, яке відбулося позавчора в Лозанні, обидва минулорічні фіналісти виступали «матками». Відтак у компанію до «Українських отаманів», які стали «господарями» групи А, потрапили вже знайомі «Італійські громи», «Німецькі орли», «Американські нокаутери», а також «Аргентинські кондори» та «Алжирські пустельні яструби». До секстету В на чолі з «Левами Астани» увійшли «Вогні Баку», «Мексиканські воїни», «Кубинські приборкувачі», «Російська боксерська команда» та «Польські гусари».

Група В виглядає значно потужнішою, ніж «отаманська» компанія, з якої підопічним Михайла Мельника, думається, буде не складно пробитися до чвертьфіналу. Однак, пам’ятаючи упереджене суддівство минулого сезону, «Отамани» мають зробити все, аби без питань стати найкращою командою групового етапу і, в разі участі у фіналі, здобути перевагу «свого поля».

До слова, на офіційній сторінці «Українських отаманів» у «Фейсбуці» 84% респондентів назвали «хорошим» жереб нового сезону для наших боксерів.

Як розповіли «УМ» у Федерації боксу України, в новому сезоні «Отаманам» продовжить допомагати Олександр Усик. Як і Василь Ломаченко, він думав над переходом у професіонали й останні тижні провів у США, шукаючи «старт–ап» для нового витка кар’єри. Оскільки цікавих для себе пропозицій за океаном Усик — олімпійський чемпіон–2012 — не отримав, він повертається в Україну.

Водночас досі не визначеним залишається майбутнє Ломаченка. Із власних джерел «УМ» стало відомо, що команда нашого дворазового олімпійського чемпіона досягла попередньої усної домовленості із промоутерською компанією Боба Арума. Однак, отримавши на руки контракт, «побачила там зовсім інші пропозиції». Відтак, якщо відомий американський промоутер не пристане на вимоги Ломаченка і Ко, Василь також проведе наступний сезон на WSB–ринзі.