Громада не забуде

Громада не забуде

Урочисте відкриття відновлених поховань козаків і старшин війська Української Народної Республіки, які загинули взимку 1918—1919 років, захищаючи Київ від наступу більшовиків, відбулося цієї неділі в місті Боярка. У 1924 році, кажуть історики, яким вдалося віднайти архівні документи, тутешнє Будаївське кладовище, а заразом — і шість військових могил героїв, були знищені окупантами–комуністами.

«Навіть платно не означає якісно»

«Навіть платно не означає якісно»

Українців не влаштовує якість вітчизняного медичного обслуговування. Про це свідчать оприлюднені дані спеціального соцопитування агенції IFAK. Згідно з дослідженням, у цілому незадоволені якістю вітчизняної медицини 87%. При цьому 32 відсотки співвітчизників повністю незадоволені тим рівнем медичного обслуговування, яке надає держава, а більша частина опитаних (55%) кажуть, що обслуговування в медзакладах їх більше не влаштовує, ніж навпаки. Цікаво, що тільки 13 відсоткам українців у цілому підходить те, як їх лікують, а один відсоток опитаних цілковито влаштовує рівень медичних послуг в Україні. «Мабуть, ці 13 відсотків щасливців дуже давно не зверталися до наших лікарів», — коментують скептики результати опитування.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Дві країни — одна історія

Дві країни — одна історія

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На вході до Музею історії Києва перших відвідувачів яскраво–жовтими та червоно–білими кольорами зустрічають шарфи вболівальників України та Польщі. На вихідних тут відбулося відкриття унікального міжнародного фотопроекту під назвою «Євро: дві країни — одна історія», організованого Польським інститутом у Києві.

Серфiнг... на вулицях Одеси

Серфiнг... на вулицях Одеси

Поки Європа потроху оговтується від катастрофічної повені, Україна бере удар на себе. На вихідних по всій території країни вирували дощі, буревії та град. У Миколаєві через пориви вітру до 20 м/с відбулось падіння дерев на проїжджу частину доріг та повітряний газо­провід по вул. Фалеєвській. У цілому по місту зафіксовано сім випадків падіння дерев. У Маріуполі внаслідок тих самих несприятливих погодних умов сталося відключення від електропостачання 74 приватних та багатоквартирних житлових будинків. На лінії електромереж та проїжджу частину дороги впало майже 30 дерев.

Збивав по черзі

Збивав по черзі

Кривава дорожньо–транспортна пригода сталася вночі на вихідних. Компанія з шести молодих людей саме поверталася з дискотеки, як раптом почули за спиною шум мотора і побачили світло фар автівки. Відтак хлопці та дівчата зійшли на узбіччя, вишикувавшись шеренгою, щоб пропустити мікроавтобус. Утім коли той наблизився, то звернув просто на тротуар, де один за одним почав збивати неповнолітніх. Після цього авто, не зупиняючись, поїхало далі.

Не на того нарвались

Не на того нарвались

Прокуратура Харкова і представники місцевої Державної служби охорони продовжують по–різному коментувати інцидент у кафе «Старгород», унаслідок якого суддя Київського району міста потрапив до лікарні, а троє міліціонерів — під слідство. Учора мало відбутися засідання апеляційного суду, під час якого розглядали справу затриманих правоохоронців, але через неявку прокурора слухання перенесли. Колеги міліціонерів біля будинку Феміди провели пікет, вимагаючи об’єктивного розслідування.

Кіров «захворiв» на голову

Кіров «захворiв» на голову

Минулої суботи у селі Жаботин Кам’янського району урочисто встановили погруддя відомому борцеві за волю України в роки Коліївщини Івану Гонті. Цей пам’ятник не новий: свого часу він стояв у сільському краєзнавчому музеї разом iз погруддям Максима Залізняка, який, як відомо з історії Коліївщини, у Жаботині сформував гайдамацький загін. А коли музейні експонати перенесли до Кам’янки, в селі залишилися лише бюсти Івана Гонти та Максима Залізняка.

Всі статті рубрики