Бенкет посеред кризи

Бенкет посеред кризи

Середня італійська родина щороку викидає на смітник харчів із простроченим терміном придатності, або просто зіпсованих, на загальну суму 1700 євро. Про це свідчать результати дослідження, що його провів Інститут моніторингу марнотратства харчових продуктів Болонського університету. Інститут кілька останніх років бореться з пошестю марнування харчів, яка не зменшилася навіть після того, як Італію охопила криза. Як випливає з дослідження, в середньому італійські сім’ї викидають до 30% купленого м’яса, 32% молочних продуктів, 28% хліба і макаронів, 15% — риби та 17% — овочів та фруктів.

На зміну мафії

На зміну мафії

З огляду на економічну кризу, мешканці невеликих італійських містечок залишають насиджені місця і шукають кращої долі в мегаполісах. Завдяки цій міграції будинки на Сицилії тепер часто можна придбати майже за безцінь. І цим охоче користуються іноземці — як досить заможні, для яких це нагода дешево отримати «дачу» для літнього відпочинку, так і небагаті іммігранти, що не можуть дозволити собі дороге житло.

Мамонт із кров’ю

Мамонт із кров’ю

Російські вчені виявили на якутському острові Новосибірського архіпелагу тушу самки мамонта, в якій збереглися м’які тканини та рідка кров. Як повідомляє «Інтерфакс–Росія», це перша за останні 110 років туша доісторичної тварини, яка настільки добре збереглася. Дослідники були вражені, коли на другий день після виявлення мамонта на туші почала проступати кров. Фрагменти м’язової тканини, які були виявлені поза тілом, мали природний червоний колір свіжого м’яса. За словами науковців, цілісність м’язової тканини пояснюється тим, що нижня частина тулуба залягала у практично чистому льоду.

Мільярди не врятували

Мільярди не врятували

Апеляційний суд у Турині позавчора засудив швейцарського мільярдера — власника підприємства з виробництва азбесту — до 18 років ув’язнення, повідомляє «Франс пресс». Перший вирок у цій найбільшій у світі «азбестовій» справі Стефану Шмідгайні виголосили в лютому минулого року. Тоді швейцарцю та бельгійському барону Жан–Луї Марі Гіслену де Картьє де Марш’єну, який був одним із найбільших акціонерів цього підприємства, дали по 16 років ув’язнення. Рішення апеляційного суду подовжило покарання на 2 роки.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Захід є Захід, а Росія є Схід…

Захід є Захід, а Росія є Схід…

«Росія розчарована рішенням Євросоюзу про скасування ембарго на поставки зброї до Сирії», — заявив учора президент РФ Володимир Путін на підсумковій прес–конференції за результатами дводенного саміту ЄС—Росія, що відбувся в Єкатеринбурзі на Уралі. За словами Путіна, в ході переговорів російська сторона наголошувала, що «будь–які спроби вплинути на ситуацію силою, прямим військовим втручанням, приречені на провал і неухильно матимуть тяжкі гуманітарні наслідки».

Всі статті рубрики