Убивча «Юність»

Убивча «Юність»

Від 7 до 10 років позбавлення волі «світить» головному лікарю, його заступнику з економічних питань та інженеру з техніки безпеки підпорядкованого Міністерству охорони здоров’я Симеїзького дитячого протитуберкульозного санаторію «Юність». Саме таку санкцію покарання за загибель 10–річної львів’янки Діани Сидельник і травмування її ровесниці–землячки передбачає відкрите правоохоронцями кримінальне прова­дження за частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу — перевищення службових повноважень.

Не рубай каштани...

Не рубай каштани...

Учорашній мітинг у Путивлі одноголосно схвалив резолюцію, в якій люди вимагають від міської ради відмінити рішення виконкому про надання у приватну оренду земельної ділянки, а від міського голови — добровільної відставки. У разі відмови депутатам пропонують висловити недовіру очільнику міста. Якщо ж не спрацює і цей механізм, резолюція передбачає скликання зборів міської громади та ініціювання місцевого референдуму про припинення повноважень як чинного голови Сергія Павліка, так і депутатського корпусу.

Безголосі ігри

Безголосі ігри

Проведення щорічного Міжнародного благодійного дитячого фестивалю «Чорноморські ігри» в місті Скадовськ Херсонської області, заплановане компанією «Таврійські ігри» на початок серпня, цьогоріч скасовується. Причина тому — відсутність фінансової підтримки з боку спонсорів, меценатів та місцевих органів влади.

Ганьбили гідність гаранта

Ганьбили гідність гаранта

Уже вдруге за останні два місяці «демальянсівці» можуть опинитися за ґратами. Учора близько 9–ї ранку півсотні співробітників «Беркута» затримали чотирьох лідерів партії під час проведення ними мирної акції на шляху проходження кортежу Президента Віктора Януковича — уздовж столичної вулиці Богатирської. Перед тим співробітники міліції оточили і заблокували активістів. Серед затриманих — голова партії Василь Гацько, очільник чернігівської обласної організації Ігор Андрійченко, активісти партії Олександр Бойкул та Наталя Дєлієргієва.

Двісті: найкращi — на мiсцi

Двісті: найкращi — на мiсцi

Центр міжнародних проектів «Євроосвіта» спільно з Міжнародною спостережною радою опублікував черговий академічний рейтинг університетів «Топ 200 Україна». Його «Євроосвіта» традиційно складає наприкінці кожного навчального року. За показниками останніх років, абсолютними лідерами серед вищих навчальних закладів України залишаються Національний технічний університет України «КПІ» і Київський Національний університет ім. Тараса Шевченка. Також у першій п’ятірці — Харківський Національний університет ім. Каразіна (єдиний із не столичних вузів), Національний університет «Києво–Могилянська академія» та Національний медичний університет ім. Богомольця. Як зауважують експерти, для цих університетів характерне покращення показників за всіма напрямами діяльності — розвитком навчально–наукової бази, нарощуванням дослідницького потенціалу, підвищенням якості підготовки студентів, розвитком міжнародної співпраці. Також саме в цих вишах концентрується найбільш талановита молодь — кількість абітурієнтів, які закінчили школу з золотою медаллю, та переможців різних олімпіад досягає 50 відсотків. Звісно, випускники саме цих вишів традиційно є найбільш затребуваними на ринку праці.

Мокра спека

Мокра спека

Цими вихідними негода на Одещині спричинила не тільки матеріальні збитки, а й людські жертви. З початку стихії в області сталося два випадки ураження електрострумом, один iз них — із летальним наслідком. В iнших випадках люди постраждали від падіння черепиці під час зриву даху приватного будинку і падінь гілок пiд час сильного вітру. Як повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій, «у результаті дощу і шквалистих поривів вітру місцями були повалені дерева, пошкоджені лінії електропередач та комунальні газопроводи. Вітер повалив близько 3 тис. дерев та великих гілок, пошкодивши понад десять одиниць автотранспорту».

Насильно милий не будеш

Насильно милий не будеш

Непересічна розв’язка історії кохання сталася між 18–річним юнаком та 17–річною дівчиною–школяркою. З часом кохання згасло, тож дівчина вирішила покинути хлопця, проте той мав іншу думку. «Хлопець заздалегідь попросив приятеля «позичити» на кілька годин квартиру, — розповіла «УМ» помічник начальника Залізничного райвідділу міліції міста Львова Уляна Флишко. — Потім юнак запросив свою колишню на розмову, а коли, за підсумками бесіди, кохана так і не передумала його покинути, накинувся на неї з кулаками і замкнув на 14 годин!».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики