Таємниці Неабиякого

Таємниці Неабиякого

Дивне ім’я в українському історичному пантеоні: «Драгоманов». З одного боку, чи не всі про нього щось чули, бодай зі школи. З іншого, зупини випадкового перехожого й поспитай — він тобі й Шевченка коротко схарактеризує, і Мазепу, й Бандеру навіть. А от Драгоманова — навряд. Схожа ситуація і поміж просунутих читачів — не випадково ж видавці пропонують книжки про нього під такими назвами: «Невідомий Драгоманов» (К.: Хроніка 2000; перша збірка вийшла 2009–го, друга — 2011–го) або «Відомий–невідомий Драгоманов» (К.: Видавництво НПУ ім. М. П. Драгоманова, 2012).

А починалося все так...

А починалося все так...

За двадцять років письменник Френк Баум подарував дітлахам чотирнадцять книжок про вигадану ним Країну Оз. Враховуючи, що перша історія циклу датується 1900 роком, Баума можна сміливо зарахувати до класикiв світової дитячої літератури — сьогодні мешканці Смарагдового поселення захоплюють увагу малечі так само, як і століття тому. Але автор чомусь не вдався до пояснень, як усе ж таки найвідоміший літературний Чарівник потрапив до казкової країни і став правителем Смарагдового міста... Продюсер Джо Рот вирішив запропонувати свою версію передісторії Чарівника. «Мені завжди було цікаво, з чого все починалося, і мені сподобалася ідея зазирнути в минуле Чарівника, — говорить Рот. — Ми вирішили ретельно покопирсатися в книгах Баума і витягнути звідти все, що можна, про його походження».

ІТ–технології і ніяких віночків

ІТ–технології і ніяких віночків

Вдруге стенд української книги буде представлений на одному з найбільших у Європі книжкових ярмарків у місті Лейпциг (понад двi тисячi заходів). У складi української делегації з 26 осіб на ярмарок, що триватиме з 14 по 17 березня, завітають Андрій Бондар, Катерина Бабкіна, Наталка Сняданко, Сашко Дерманський, Ірина Славінська, Сергій Жадан...

Всі статті рубрики