А «надлишок»

27.02.2013
А «надлишок»

Реконструкцiя об’єктiв «Софiївки» обiйшлася державi надто дорого. Фото автора.

Оборудку викрили­ співробітники управління Служби безпеки в Черкаській області, припинивши протиправну діяльність службових осіб одного з будівельних підприємств, які справно заволоділи дер­жавними коштами. Ще в 2009—2011 роках Національний дендрологічний парк «Софіївка» уклав з будівельною компанією Черкащини низку угод. Зокрема, про реконструкцію об’єктів інфраструктури цієї пам’ятки культури, а також укріплення берегів її водоймищ. На виконання робіт iз держбюджету виділили 16,5 мiльйона гривень.

Але не всі кошти пішли на добру справу. Як з’ясували співробітники СБУ, у фінансово–господарських документах вартість виконаних робіт завищена на 1,5 мiльйона гривень. «Надлишкові кошти, — йдеться у повідомленні прес–служби СБУ, — були перераховані на рахунок генпідрядника, переведені в готівку і привласнені».

Нині слідче управління МВС у Черкаській області відкрило за матеріалами розслідування кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу — привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення.