«Картинки» не для чиновників

«Картинки» не для чиновників

Позафракційний депутат Сергій Міщенко зареєстрував у парламенті законопроект, який заборонятиме органам влади всіх рівнів використовувати для оформлення інтер’єрів орендовані у музеїв картини, скульптури та інші раритети. «Зараз чиновники, які використовують музейні фонди для власного інтер’єру, псують їх або взагалі крадуть, — цитує Міщенка «Українська правда». — Я пропоную зробити музейні цінності недоторканними.

Казки Андерсона для дорослих

Казки Андерсона для дорослих

Після успіху оскароносної «Нафти» Пола Томаса Андерсона у 2007 році критики назвали режисера класиком, тож коли було анонсовано зйомки нового фільму, всі затамували подих в очікуванні нового шедевру. Зйомки «Майстра» — стрічки про релігійні общини та сектантські маніпуляції — режисер вів у суворій секретності, а відзняту плівку вперше показав на Венеціанському кінофестивалі–2012. І — отримав приз за кращу режисуру. А актори Хоакін Фенікс та Філіп Сеймур Хоффман поділили кубок Вольпі (відзнаку за акторську гру) на двох.

«Оскар» іде!

«Оскар» іде!

Уже місяць будь–які новини, дотичні до «оскарівської» теми, американські медіа подають щедро і під різними кутами зору. Зараз «лінія фронту» підійшла впритул, і частка рекламних телероликів–номінантів на ключові нагороди (кращий фільм, кращий режисер тощо) критично збільшилася, деякі з них перетворилися на півгодинні промозвіти. У фешн–оглядах звертаються до найвдаліших та найпровальніших зіркових луків на червоній доріжці попередніх років та прогнозів, сукню від якого кутюр’є та чи інша актриса «вдягне» у неділю, 24 лютого, на 85–ту церемонію вручення «Оскарів». Від думки, скільки грошей вкладено в цю індустрію, стає гаряче! Тож чи можна засуджувати дещо наївне бажання обивателів на власні очі побачити шик і блиск цього найпопулярнішого у світі ярмарку марнославства? Щоправда, з роками наблизитися до «дядька Оскара» стає не так просто.

Ксеня і Кирило Стеценки: «Нам усе дається легко, синхронно — як іскра»

Ксеня і Кирило Стеценки: «Нам усе дається легко, синхронно — як іскра»

Якщо вірити, що на дітях геніїв природа відпочиває, то творча династія Стеценків — категоричний виняток із цього правила. Протягом чотирьох поколінь у цій родині народжуються талановиті композитори й музиканти. Улюбленим інструментом Стеценків є скрипка, тож поява в програмі концерту «Скрипковий всесвіт», організованого нещодавно Національною радіокомпанією України, імені відомого скрипаля і композитора Кирила Стеценка нікого не здивувала. Інтриги додало інше — разом iз Кирилом на сцену вийшла його 14–річна донька Ксеня, яка уже є дипломантом і лауреатом кількох престижних міжнародних конкурсів. На сцені столичного Будинку звукозапису дівчина разом з батьком виконала першу частину концерту ре–мінор Баха для двох скрипок з оркестром. Скориставшись нагодою, «УМ» запросила родинний дует для ближчого знайомства.

Всі статті рубрики