Службовий СМС–роман ХХІ століття

26.12.2012

Що робить шеф, якщо його секретарка чи помічниця — з біса приваблива молода жінка? А от і не те, що ви подумали. Правильна відповідь — звільняє її з роботи. І правоту такого шефа підтвердив найсправедливіший у світі американський суд.

Трапилося це у штаті Айова. Суд захистив право 53–річного лікаря–стоматолога Джеймса Найта вигнати з роботи його вродливу асистентку, погодившись із тим, що дантист діяв в інтересах своєї родини. Як повідомляє агенція «Рейтер», рішення Найта (а в перекладі з англійської його прізвище означає «лицар») суд визнав не дискримінаційним.

До суду подала 32–річна Мелісса Нельсон, зубний технік, яка працювала з Найтом останні десять років, але втратила роботу через власну привабливість. У позовній заяві жінка вказала, що ніколи не фліртувала з босом і не намагалася розбити його сім’ю. Але Найт стверджує, що його спокушав сам зовнішній вигляд помічниці: Мелісса носила на роботу надто обтягуючий одяг.

У матеріалах справи сказано, що в 2009 році Найт і Нельсон почали переписуватися СМС–ками. Спілкувалися здебільшого на професійні теми, хоча іноді спливали й питання особистого характеру. Наприклад, одного разу дантист запитав асистентку, чи часто вона відчуває оргазм. Нельсон цю репліку проігнорувала.

Незабаром про листування дізналася дружина Найта. Вона заявила чоловікові, що бачить у його спілкуванні з Меліссою загрозу їхній родині, й попросила, щоб Джеймс звільнив співробітницю. Найт вчинив так, як сказала дружина. Суд із цього приводу закінчився лише тепер — не на користь міс Нельсон.

Цікаво, що колегія Верховного суду штату Айова складається лише з чоловіків. Мелісса Нельсон не погодилася з їхнім висновком і поскаржилася на дискримінацію, заявивши, що чоловіка ніколи не вигнали б із роботи за привабливість.