Ляшко йде на Раду з вилами

16.08.2012
Ляшко йде на Раду з вилами

Олег Ляшко на з’їзді своєї партії. Фото прес–служби РП.

Минулого тижня біля пам’ятника Тарасові Шевченку в Києві відбувся IV з’їзд Радикальної партії Олега Ляшка, на якому було затверджено передвиборчу програму та оприлюднено список кандидатів у народні депутати.

«На відміну від інших партій, ніяких родичів у списку Радикальної партії немає, — говорить лідер РП, народний депутат Олег Ляшко. — Я веду до Верховної Ради кандидатів із народу — лікарів, багатодітних матерів, освітян. Ці люди прагнуть радикальних змін. У нас немає жодного олігарха, корупціонера чи злодія».

Перше місце у списку Ляшко віддав багатодітній мамі з Кіровоградщини Оксані Шевченко, провідниці поїзда. Наступними у першій десятці визначені: заступник лідера партії, аспірант політології, журналіст Андрій Лозовий; вагітна студентка Ксенія Сапунова; інвалід, незрячий співак, переможець конкурсу «Голос країни» Іван Ганзера з Харкова; мер міста Щорс від РП Роман Зуб; лікар, ортопед–травматолог Олексій Кириченко; журналіст, який служив у Національній гвардії України, Олексій Ленський; юрист Олена Невінчана; економіст Ірина Філонова; захисник інтересів малого і середнього бізнесу Андрій Філоненко.

Відома журналістка Наталія Розинська, яка бореться зі свавіллям правоохоронних органів, балотуватиметься до Верховної Ради від Радикальної партії по мажоритарному округу у Шевченківському районі Києва. Сам Ляшко йде на вибори по мажоритарному округу на рідній Чернігівщині.

Олег Ляшко прийшов на з’їзд із вилами, які «ще вчора були в гною». «Азаров каже людям: беріть лопати в руки і заробляйте ними собі на життя. А я кажу, що на цих вилах, які мені дали люди, ми винесемо його і всю його Партію регіонів. Наші вила напоготові! — заявив голова партії, звертаючись до учасників зібрання. — А Яценюк, який ще вчора з Януковичем торгувався за місце в уряді, допоміг посадити Юлю, сьогодні очолює її список. Яценюк у «Межигір’ї» з Януковичем разом складали список «тушок» від цієї так званої об’єднаної опозиції. Ці люди рвуться до корита, щоб з нього жерти й жерти. Гнати їх треба всіх у шию цими вилами».

Віктор ХАРЛАМОВ