Великі призи для Малкіна

22.06.2012
Великі призи для Малкіна

Російському форварду Євгенові Малкіну дісталися одразу три кубки. (Фото Рейтер.)

Попри те що надворі спекотне літо, Національна хокейна ліга й далі привертає до себе увагу. У ніч на четвер за київським часом НХЛ влаштувала грандіозну вечірку в Лас–Вегасі з нагоди вручення нагород за сезон 2011/12.

Першим на сцену шикарного комплексу «Енкор театру» вийшов росіянин Євген Малкін, котрий отримав аж три відзнаки. До «Арт Росс трофі» — призу найкращому бомбардирові регулярного чемпіонату — нападник «Піттсбурга» додав «Харт трофі» — гравцеві, який зробив найбільший внесок в успіхи команди, а також «Тед Ліндсей еворд» — найкращому на думку хокеїстів.

Лише з четвертої участі у трійці фіналістів «Везіна трофі» приз найкращому голкіперу регулярної першості отримав шведський воротар «Нью–Йорк рейнджерз» Хенрік Лундквіст. У голосуванні генеральних менеджерів клубів він випередив фіна Пекку Рінне з «Нешвілла» та найціннішого гравця Кубка Стенлі Джонатана Квіка з «Лос–Анджелеса».

Найкращим захисником назвали 22–річного Еріка Карлссона, з яким «Оттава» уклала нову угоду аж на сім років. А ще один швед, молодий нападник «Колорадо» Габріель Ландеског, отримав «Калдер трофі» як найкращий новачок ліги.

Одразу чотири нагороди поїхали до Сент–Луїса. «Джек Адам еворд» вручили головному тренерові «блюзменів» Кену Хічкоку — він привів команду до другого місця на Заході. Найкращим генеральним менеджером назвали Дуга Армстронга, а двоє воротарів — словак Ярослав Галак і канадець Брайан Елліот — розділили першість за найменшою кількістю пропущених шайб у середньому за гру.

Патрісу Бержерону з «Бостона» дістався приз найкращого форварда захисного плану. Захисника «Флориди» Брайана Кемпбелла відзначили за чесну гру — він набрав лише шість хвилин штрафу у 82 матчах «регулярки». А нападника «Монреаля» і збірної США Макса Пачіоретті відзначили за вірність хокею — він повернувся на лід після важкої травми, отриманої торік після силового прийому Здено Хари.