Усіх — у табори

Усіх — у табори

Цьогоріч, попри скрутну економічну ситуацію, уряд планує профінансувати оздоровлення в літніх таборах 2,7 млн. дітей шкільного віку. «Ми не зменшуємо, а збільшуємо кількість дітей, яким гарантуємо оздоровлення», — підкреслив Прем’єр–міністр Микола Азаров, який виніс «піонерську» тему як одну з нагальних на вчорашнє засідання уряду. І навів статистику: під час шкільних канікул у країні будуть працювати 17, 5 тисячі дитячих закладів.

«Щось особливе і потрібне»

«Щось особливе і потрібне»

Учора представники компанії «ЕСТА Холдинг», що входить у групу компаній СКМ Ріната Ахметова, зібрали журналістів, аби розповісти про «перші результати роботи зi створення культурного простору» на місці фабрики «Юність». Нагадаємо, там компанія зруйнувала три будинки, один із них виходив фасадом на Андріївський узвіз, що викликало активний спротив громадськості. І, зрештою, «ЕСТА Холдинг» відмовилася від будівництва офісного центру, заанонсувавши згаданий «культурний простір».

Дiти на «колесах»

Дiти на «колесах»

Під час операції «Генофонд», яку в українських школах, ліцеях, гімназіях, профтехучилищах та «вишах» проводило протягом квітня Міністерство внутрішніх справ, вилучено понад 30 кілограмів наркотичних засобів та порушено 355 кримінальних справ. Під час операції було перевірено 17 тисяч навчальних закладів. Про це пресі повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чорних. Більшість наркотичних речовин — це марихуана чи так звана «травка», траплялися також опіати та синтетичні наркотики.

Генсек на «чорному ринку»

Генсек на «чорному ринку»

Набирає обертів скандал iз генеральним секретарем НОК Володимиром Геращенком. Чоловік начебто намагався незаконно продати квитки на лондонську Олімпіаду, заявили журналісти Бi–Бi–Сi, які провели розслідування, отримавши інформацію, що хтось з української сторони може здiйснити такий продаж. На відео, розміщеному на сайті Бi–Бi–Сi, репортер представився Геращенку спекулянтом, який скуповує квитки, на що український чиновник йому відповів, що готовий продати за готівку до ста квитків.

Wi–Fi на кожну лавочку

Wi–Fi на кожну лавочку

Невдовзі після святкування Дня Києва на мешканців столиці чекає ще один, не менш святковий, сюрприз — початок роботи перших точок безкоштовного доступу до безпровідного інтернету просто на вулицях міста. Про це під час засідання Громадської ради з розробки i впровадження стратегії розвитку Києва до 2025 року розповів радник глави Київміськдержадміністрації Олександр Кубраков.

Є «Резон» здiйснити вояж

Є «Резон» здiйснити вояж

У місті відкрилася туристична навігація на Дніпрі. Про це сповістила сирена спеціального прогулянкового теплохода «Резон», розрахованого на 100 пасажирів. Перший його рейс заповнили городяни різного віку — від малих до літніх. Були серед них і діти–сироти та діти з малозабезпечених сімей. «Я хоч і виросла в Черкасах, але ніколи не бачила своє місто з Дніпра, тому вражень — море. Практикуватимемо такі подорожі з чоловіком і надалі, аби помилуватися красою рідної Черкащини», — ділиться з «УМ» враженнями одна з пасажирок, Людмила Дика.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Замки осиротiли

Замки осиротiли

«Ангел–хоронитель» усіх замків Львівщини розбився у дорожньо–транспортній пригоді близько дев’ятої години ранку 23 травня. Автомобіль марки ВАЗ 2104, за кермом якого був Возницький, врізався у маршрутний автобус. «Остаточну причину смерті встановлять експерти, але, за словами водія автобуса і пасажирів, на момент зіткнення водій вже лежав непритомний на кермі, — каже Світлана Добровольська, речник облуправління Львівської міліції. — Це означає, що йому явно стало зле. ДПТ сталася на дорозі Львів—Тернопіль, поблизу села Коровичі. Водій рейсового автобуса бачив наближення автомобіля і зробив усе, щоб його уникнути. Зіткнення сталося з лівою задньою частиною автобуса. На цей момент у ньому перебували 14 пасажирів, ніхто з них не постраждав».

Всі статті рубрики