Жахiття з царства Аїда

Жахiття з царства Аїда

Тисячі людей на півночі Італії ніч на понеділок провели в тимчасових притулках потому, як потужний землетрус змусив їх залишити свої домівки, повідомляє «Євроньюз». Італійська влада багатьох забезпечила наметами, решта спали у своїх машинах, побоюючись подальших поштовхів. Підземні поштовхи зафіксували на відносно невеликій глибині в 10 кілометрів о 4:00 недільного ранку за місцевим часом.

Ради чого?

Ради чого?

У Сербії стався політичний землетрус: у другому турі президентських виборів, який відбувся минулої неділі, перемогу здобув кандидат від радикальної націоналістичної опозиції Томіслав Ніколич. Згідно з попередніми результатами, станом на 14.00 вчорашнього дня, він набрав 50,21 відсотка голосів, а за діючого демократичного та проєвропейського президента Бориса Тадича проголосували 46,77 відсотка виборців, повідомляє сайт сербської газети «Бліц». У виборчому штабі Ніколича святкувати перемогу розпочали ще недільного вечора після оголошення результатів екзит–полів.

Затих солодкоголосий

Затих солодкоголосий

Позавчора у Лондоні у віці 62 років через тяжку хворобу помер засновник i співак австралійсько–британської рок–групи «Бі Джис». Брати Баррі, Моріс та Робін, емігранти з Англії, заснували це тріо 1958 року в Австралії, коли були ще пiдлiтками. Наприкінці 60–х та у 70–ті роки минулого століття група «Бі Джис» набула культового статусу, її вважали однією з най­вдаліших у світі, як у музичному, так і комерційному плані. У світі було продано 200 млн. примірників їхніх платівок.

Велич справжня й удавана

Велич справжня й удавана

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

21 травня 1921 року народився видатний російський учений і правозахисник Андрій Сахаров. Андрій Дмитрович завжди стояв в обороні прав гноблених народів й окремих особистостей. Так, 12 жовтня 1980 р., сам перебуваючи в засланні в м. Горькому, Сахаров скеровує листа на захист Василя Стуса до учасників Мадридської наради з перевірки Гельсінкських угод, головам держав–учасниць Гельсінкського акту, в якому, зокрема, пише: «Вирок Стусові — сором радянській репресивній системі.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики