Вчасно встанеш — знову сядеш?

Вчасно встанеш — знову сядеш?

Президент Сербії Борис Тадич учора оголосив, що подає у відставку. Термін його повноважень мав вичерпатися 15 лютого 2013 року, але тепер нові ви­бори глави держави можна буде провести одночасно з парламентськими — 6 травня. В оточенні Тадича заявляють, що таким чином було вирішено заощадити бюджетні кошти, проте експерти вважають: насправді глава держави вирішив перехопити ініціативу в опозиції, яка стрімко набирала популярність в останні місяці. До грудня рейтинг Тадича упав би ще більше, тоді як достроковою відставкою він привернув до себе симпатії ви­борців. І тепер, не виключено, не лише виграє дострокові парламентські вибори (він має намір балотуватися втретє, що дозволено Конституцією Сербії), а й допоможе Демократичній партії отримати більшість у парламенті.

«Киці» совісті

«Киці» совісті

Правозахисна організація «Міжнародна амністія» (Amnesty International) визнала в’язнями совісті трьох учасниць скандального російського колективу Pussy Riot. Назва колективу в перекладі означає «Заколот киць», або «Бунтівні кицюні» (це «цензурний» переклад, оскільки англійською слово pussy означає й «неофіційну» наз­ву жіночого статевого органа). І дівчата її «відпрацьовують» сповна. «Киці» називають себе феміністською панк­групою й організовують «нелегальні акції в нелегальних місцях» — від виступу на даху слідчого ізолятора до Красної площі, де дівчата напередодні президентських виборів у Росії безстрашно прокричали пісню «Путін зассал». Проте найрезонанснішою виявилася їхня остання акція: «молебень» «Богородіца, Путіна прогоні!» в Храмі Христа Спасителя.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Шампанське відкорковувати рано»

«Шампанське відкорковувати рано»

Парафування угоди про асоціацію з Євросоюзом — дуже важливий крок на євроінтеграційному шляху України. Проте відкорковувати шампанське ще зарано. Адже головні випробування, судячи з усього, ще попереду. «Події, що відбуваються протягом останніх двох років, починають створювати складності для переходу до наступних кроків, які могли б забезпечити втілення в життя цієї угоди», — наголосив учора під час медіа­клубу, організованого Інститутом світової політики, голова представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра.

Всі статті рубрики