НОВИНИ ПЛЮС

05.04.2012

Буде кордон із Росією!

Спільна українсько–російська демаркаційна комісія визначила координати першого прикордонного стовпа між Україною та Росією. Про це повідомляє Державне агентство земельних ресурсів України. Перший розподільчий знак буде встановлено на території Синьківської сільради Чернігівської області, де сходяться лінії українського, російського та білоруського кордонів. Це місце було чітко визначено під час виїзного засідання робочої групи з демаркації держкордону між Україною та РФ.

Інтеграція з Росією затягується

Україна не хоче затверджувати угоду про зону вільної торгівлі в рамках СНД у тій редакції, в якій її восени підписав Прем’єр Азаров, вийшовши за рамки директив Президента Януковича. Про це пише газета «Коммєрсант–Україна» з посиланням на свої джерела. Один зі співрозмовників, поінформованих про позицію Віктора Януковича, заявив, що нові норми договору виявилися неприємною несподіванкою для України, й Київ зволікає з ратифікацією цієї угоди, сподіваючись змінити деякі спірні позиції. Наразі договір не збалансований, він дає очевидні переваги Росії.

Округи–2012 — під конкретних осіб?

Центрвиборчком «нарізатиме» округи на парламентські вибори під конкретних кандидатів. Про це вчора на прес–конференції заявив голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко, озвучивши свою «неофіційну інформацію».

«Округи нарізаються за зачиненими дверима і це, безперечно, викликає велике занепокоєння як у майбутніх учасників виборчого процесу, так і в експертів», — сказав голова КВУ. Він нагадав, що, відповідно до закону, до 10 квітня ЦВК має визначити кількість округів у кожній області, а до 30 квітня — визначити межі цих округів.

Відставка «регіонала» в Криму

Депутати Алупкинської міськради висловили недовіру міському голові Віктору Толстоногу й достроково припинили його повноваження. За відставку «регіонала» проголосували 28 із 30 депутатів. Раніше алупкинці звернулися до Президента Януковича і депутатів міськради з відкритим листом, де вимагали відправити Толстонога у відставку у зв’язку із забудовою в охоронній зоні Воронцовського парку.