Рахунки Оксани Макар заблоковано

Рахунки Оксани Макар заблоковано

Стан Оксани Макар, за порятунком якої стежить уся Україна, залишається вкрай важким. За словами доктора Донецького опікового центру Еміля Фісталя, «рани надзвичайно глибокі, видно навіть понівечені вогнем кістки. Дівчинка практично спалена дотла». Оплату лікування зґвалтованої, напівзадушеної та спаленої заживо дівчини з Миколаєва повністю взяв на себе благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України», який виділив на потреби Донецького опікового центру більше 300 тисяч гривень.

Лікування за власним бажанням — не вихід

Лікування за власним бажанням — не вихід

24 березня — Всесвітній день боротьби з туберкульозом. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, найбільші масштаби туберкульозу у Східній Європі спостерігаються саме в країнах пострадянського простору. В Україні про цю страшну хворобу вперше справді з тривогою заговорили у 1995 році, коли було оголошено епідемію. З того часу від туберкульозу померло 160 тисяч українців. Це до 7 тисяч жертв щороку... На сьогодні офіційна кількість хворих, які стоять на диспансерному обліку, перевищила 1% населення — 500 тисяч осіб. І ця цифра постійно збільшується: щогодини на туберкульоз захворює чотири людини, одна помирає.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Стрілки, вперед!

Стрілки, вперед!

У ніч iз суботи на неділю українці посплять на годину менше: 25 березня о 3:00 за київським часом запроваджується «літній» час. Для цього стрілки годинника маємо перевести на одну годину вперед. Не виключено, що цьогоріч ми житимемо за «літнім» часом востаннє. Адже в парламенті зареєстровано законопроект «Про порядок обчислення часу на території України». У випадку його ухвалення в країні буде запроваджено київський час без щорічного переведення годинникової стрілки. Нагадаємо, що восени минулого року Верховна Рада намагалася закріпити на території України «літній» час як постійний. Але проти цієї ініціативи повстали науковці, а також міністр iз питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога. Адже «літній» час не для кожної пори року і не для кожного регіону України, розташованої в трьох часових поясах, є комфортним.

Війна за зброю

Війна за зброю

Учора близько четвертої години ранку двоє харків’ян, озброєних ножами та обрізом мисливської рушниці, напали на караул військової частини А–1451. Ця бригада радіотехнічних військ розташована в районі Павлового Поля Харкова. За інформацією телекомпанії АТН, нападники чекали зміни караулу на даху однієї з будівель гарнізону. Під час «перезмінки» вони зістрибнули на землю й перерізали горло 20–річному солдату строкової служби. До звільнення в запас хлопцеві залишалося два тижні...

Вони сказали: «Піднімайте...»

Вони сказали: «Піднімайте...»

Учора автомобілісти могли спостерігати неприємне природне явище: сезонне подорожчання бензину. Найпопулярніший А–95 переступив «психологічну» позначку 11 гривень, за ним зрушили з місця «сімдесят шостий» та дизель. Цікаво, як відреагували на тенденцію власники автозаправок зі скрапленим газом: днем раніше вони «вдарили на випередження». Тобто ще напередодні підняли ціни на автогаз на одну гривню — коли бензин іще коштував по–старому.

Всі статті рубрики