Аграрії — «вищий сорт»!

Аграрії — «вищий сорт»!

У Тернополі відбувся перший урочистий випуск першої в Україні Аграрної школи. Цей унікальний навчальний заклад було створено влітку минулого року на базі відомого агрохолдингу «Мрія», очолюваного Героєм України Іваном Гутою. Створивши надсучасне, як для нашої держави, сільськогосподарське виробництво, на певному етапі розвитку його керівники зіткнулися з браком висококваліфікованих спеціалістів відповідного рівня — агрономів, технологів, інженерів. Як відомо, матеріально–технічна база українських аграрних вишів однозначно бажає кращого, тож їх студенти мають дуже слабкі можливості закріплювати теорію з допомогою справді сучасної практики. Цей недолік і вирішили виправляти у «Мрії», запровадивши у своїй аграрній школі інноваційну програму для кращих випускників аграрних ВНЗ i молодих спеціалістів. «Фішка» агрошколи полягає в тому, що там не тільки дають максимум практичних знань, а й роблять це на сучасній виробничій базі з новітніми технологіями і найновішою зарубіжною технікою, про які переважній більшості сільськогосподарських підприємств у нашій державі доводиться поки що тільки мріяти.

«Скажи нам правду, капітане!»

«Скажи нам правду, капітане!»

Минає вісім років потому, як унаслідок пожежі злетіли у повітря склади боєприпасів під Новобогданівкою. Тоді, у травні 2004–го, під боком у села зберігалося до п’яти тисяч умовних вагонів ракет і снарядів. Вони розліталися довкруж на десятки кілометрів. Як і влітку 2005 та 2006 років, коли боєзапаси військової частини А–2985 знову здетонували. Це призвело, на жаль, до людських жертв і, ясна річ, до матеріальних збитків, які суд встановив у межах 2,3 мільярда гривень.

«Піч», від якої мороз по шкірі

«Піч», від якої мороз по шкірі

Двадцятиградусні морози у лютому допікали всім. Та по–справжньому «припекло»­ кременчужанам з будинку №31 по вулиці 50 років СРСР, коли вони одержали платіжки оплати за «домашнє» тепло останнього місяця зими. Судіть самі. Власникам двокімнатних квартир теплоенергетики нарахували по 675 гривень, трикімнатних — майже по 800. Себто централізований обігрів кожного квадратного метра зовсім не елітної житлоплощі обійшовся цим «щасливчикам» у 12 iз половиною гривень. І це ще, як кажуть, не межа. Бо ж в окремих багатоповерхівках прилеглого мікрорайону вартість опалення одного «квадрата» перевищила 15 гривень (!) при «середньоміській» 7 гривень.

Всі статті рубрики