Відновити добре ім’я гетьмана

Відновити добре ім’я гетьмана

У Музеї гетьманства, що в Києві, Українська народна партія провела урочисті заходи на честь 373–ї річниці від дня народження Івана Мазепи. Представник товариства «Просвіта» Микола Нестерчук, зокрема, розповів «УМ», що день народження славетного гетьмана патріоти відзначають щороку: «За більш ніж 20 років, упродовж яких Мазепа керував країною, вона піднялася на всіх рівнях — як економічному, так і соціальному. Він побудував багато церков, при яких діяли школи. Навіть іноземці, які приїжджали в Україну, дивувалися, чому в нас стільки грамотних людей».

Піп–сепаратист отримав три роки

Піп–сепаратист отримав три роки

Мало не п’ять років тягнулося правове розбирання із закликами до відокремлення Закарпаття від України, озвученими керівником громадської організації «Сойм підкарпатських русинів» Дмитром Сидором. Кримінальну справу за ч. 1 ст. 110 КК України («посягання на територіальну цілісність і недоторканність України») обласне управління СБУ порушило проти отця Димитрія — протоієрея УПЦ Московського патріархату — ще в грудні 2008 року. І ось учора стало відомо про судовий вердикт.

Плач Хатіко

Плач Хатіко

Востаннє вони бачилися п’ять років тому — вірний пес Бобко і його господар. Потім собака зник, а влітку минулого року дивним чином опинився в селищі Маяки неподалік Луцька. Близько року місцевий Хатіко не відходив від узбіччя траси від самого ранку до пізнього вечора, чекаючи на господарів.

Мала сцена — великі можливості

Мала сцена — великі можливості

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Малу сцену Театр Франка будував двадцять три роки. Змінювалися президенти і уряди, оновлювалися трупа й репертуар, а відкриття нового театрального майданчика й далі фігурувало серед перспектив невизначеного майбутнього. І ось крапка у цих непростих фінансово–мистецьких стосунках театру й держави нарешті поставлена: позавчора Малу сцену не лише відкрили з усіма почестями, а й освятили і навіть зіграли на ній першу виставу.

Маячками по злочинцях

Маячками по злочинцях

Увімкнення так званих «блимавок» (проблискових маячків) на міліцейських автомобілях на Полтавщині вже не означає, що цей казенний транспортний засіб неодмінно за кимось женеться чи поспішає на екстрений виклик. Згідно з розпорядженням нового начальника обласної міліції Едуарда Федосова, традиційний об’їзд міських вулиць його підлеглими супроводжується тими ж таки спеціальними світловими сигналами. Зрозуміло, що йдеться насамперед про підрозділи патрульно–постової служби, які тепер важко не помітити навіть у темну пору доби.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Діти сонця

Діти сонця

Дата 21.03 — не випадкова, вона символізує унікальну для таких людей наявність третьої копії 21–ї хромосоми. За офіційною статистикою, в Україні щорічно народжується близько 400 дітей із синдромом Дауна (СД).

Всі статті рубрики