Підручник проти поліцейського кийка

Підручник проти поліцейського кийка

Сьомий день поспіль у третьому за кількістю населення місті Іспанії не вщухають акції протесту. Зрозумівши, що «робити революцію» значно веселіше, ніж навчатися, молодь і студенти Валенсії замість пар щодня виходять на вулиці, протестуючи проти рішення уряду урізати фінансування та дотації для громадських шкіл і вищих навчальних закладів. Наймасовіший протест відбувся позавчора, коли в центрі Валенсії на демонстрацію зібралося близько 70 тисяч осіб.

Невдала спроба номер п’ять

Невдала спроба номер п’ять

Кортеж президента Абхазії Олександра Анкваба, який прямував з Гудаути на роботу в Сухумі, вчора вранці наїхав на потужну міну. А після вибуху автомобілі ще й обстріляли із засідки. Як повідомляє РІА «Новості», від поранень помер один з охоронців, ще одного госпіталізовано в тяжкому стані. Сам лідер самопроголошеної республіки, яку міжнародна спільнота визнає окупованою територією Грузії, не постраждав.

Мадемуазель більше не співає блюз

Мадемуазель більше не співає блюз

«Мадемуазель, ви прекрасні!» Колись таке звертання було компліментом і змушувало затьохкати від щастя серце не однієї дівчини, що розуміла «мову кохання» — французьку. Проте віднедавна принаймні у Франції звертання «мадемуазель» стало... образою. А тепер узагалі оголошено поза законом: відповідною постановою уряду Франції термін «мадемуазель» буде заборонено в офіційному спілкуванні та службовій документації. Замість цього традиційного французького звертання до незаміжньої жінки, яке відповідає польському «панна», англійському «міс» чи німецькому «фройляйн» (до речі, з німецької документації цей термін було вилучено ще у 1970–х), рекомендовано вживати більш універсальне слово «мадам». А словосполучення «дівоче прізвище» у бланках документів буде замінено на гендерно нейтральне «прізвище, отримане при народженні», або «родинне прізвище» (nom de famille).

Тигри осиротіли

Тигри осиротіли

На 87–му році життя у Москві померла незабутня «Принцеса цирку» й «Приборкувачка тигрів», знаменита актриса театру й кіно, народна артистка СРСР Людмила Касаткіна. Кінозірки, на фільмах за участю якої зросло не одне покоління глядачів, не стало через десять днів після смерті її чоловіка, режисера і сценариста Сергія Колосова. Саме в його фільмах Касаткіна зіграла багато своїх найкращих ролей. 90–річний Колосов відійшов 11 лютого. Це подружжя називали однією з найбільш шанованих пар радянського та російського кіно.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики