Інваліди штурмують владу

Інваліди штурмують владу

Позавчора ввечері, прорвавши нечисленну охорону, група шахтарів захопила будівлю Міністерства соціальної політики. Піти на такий крок гірників змусив той факт, що віце–прем’єр–міністр Сергій Тігіпко не з’явився для зустрічі з ними в призначений час. Шахтарі–інваліди планували поговорити з урядовцем про свої пенсії, тож приїхали з декількох областей. Основні вимоги — провести нарахування компенсацій з урахуванням інфляції та вирівняти виплати тим, хто працював в однакових  умовах, але йшов з роботи в різні роки. Проблема в тому, що люди, які втратили працездатність у 2002 році, мають значно меншу допомогу, ніж ті, хто отримав такий статус у 2007–му.

Прогулянка з янголом–охоронцем

Прогулянка з янголом–охоронцем

На бульварі Дружби народів у Луцьку сталося справжнє диво: упавши з восьмого поверху, чотирирічна дитина залишилася живою й відбулася мінімальними ушкодженнями. Маленьку Даринку помітили працівники місцевого ринку, розташованого біля супермаркету «Салют»: дівчинка ходила по дашку під’їзду й плакала. Продавці викликали «швидку». Очевидці пригоди навіть не одразу збагнули, що саме трапилося. Свідки стверджують, що дівчинці допомогли врятуватися мотузки, за які вона встигла схопитися, падаючи.

Спершу «заморозили», тепер затуляють рота?

Спершу «заморозили», тепер затуляють рота?

Опозиційні видання Одеси заявляють про тиск. Звернення до іноземних дипломатів, української влади і своїх колег підписали представники відразу кількох місцевих ЗМІ. Журналісти Сергій Братчук (телеканал «Нова Одеса»), Іван Мельник (газета «Чорноморські новини»), Ігор Столяров (інтернет–газета «Взгляд из Одессы») і Ольга Кологрьова (газета «Юг») закликали міжнародну спільноту втрутитися у ситуацію й захистити журналістів, яких на Одещині все частіше «викликають на допити до слідчих, погрожують, тиснуть на родичів».

«Зможемо врятувати бiльше дiтей»

«Зможемо врятувати бiльше дiтей»

Для «Охматдиту» держава збудує новий корпус, в якому працюватиме Центр трансплантації кісткового мозку і дитячої онкогематології. Як заявив учора на прес–конференції головний лікар НДСЛ «Охматдит» Юрій Гладуш, центр на 63 тисячі кв. м, який з’явиться на місці чотирьох старих корпусів на вулиці Чорновола, 28/1, обіцяють відкрити в першій половині 2014 року.

Межа азарту

Межа азарту

Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів» щодо обмеження цивільної дієздатності осіб, які зловживають азартними іграми. «За» проголосували 340 депутатських карток iз 413 зареєстрованих у сесійній залі. Проект був внесений з ініціативи народних депутатів Юрія Одарченка і Сергія Міщенка. Відповідно до Цивільного кодексу, суд може обмежити цивільну дієздатність фізичної особи, якщо вона зловживає спиртними напоями, наркотичними засобами, токсичними речовинами, азартними іграми тощо і тим ставить себе чи свою сім’ю, а також інших осіб, яких вона, за законом, зобов’язана утримувати, у скрутне матеріальне становище.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Проект сируватий — готуйте далі

Проект сируватий — готуйте далі

Проект закону «Про вищу освіту», який викликав бурю протестів в університетському середовищі, уряд вирішив відкликати. Таке рішення було ухвалене за результатами зустрічі Прем’єр–міністра Миколи Азарова з робочою групою ректорів, студентів та громадських організацій, які готують альтернативний проект закону. Нагадаємо, що відкликаний законопроект формально було подано на розгляд Верховної Ради від уряду, проте фактично за ним стоять міністр освіти Дмитро Табачник та його кум, очільник парламентського комітету з питань науки та освіти Максим Луцький. Саме ці двоє найбільше педалювали законопроект, який критикували ректори та громадськість, і проти якого виходили на протестні акції студенти.

Принц і Попелюшка

Принц і Попелюшка

Винахідливість батьків, які прагнуть дати своїй дитині оригінальне ім’я, не має меж. Минулого року в Україні народилися Принц і Попелюшка, Береза і Калина, Мадонна і Леонардодавінчі. Серед рідкісних імен траплялися також Спартак, Христофор, Серафим, Аристарх, Жасмін, Іордана, Ізумруда, Грація. Також, як розповіла вчора на прес–конференції з цього приводу начальник відділу правової допомоги Департаменту у справах цивільного стану громадян Укрдержреєстру Олена Завгородня, з року в рік дедалі більше батьків називають дітей старовинними українськими іменами. Серед них: Соломія, Яромир, Злат, Нестор, Климентій. Утім ці імена все ще залишаються рідкісними. А найпопулярнішими вже кілька років поспiль є Анастасія, Дарина, Аліна, Ангеліна, Софія, Христина, Марія для дівчаток та Денис, Дмитро, Максим, Артем, Данило, Богдан, Назар і Роман для хлопчиків.

Всі статті рубрики