Атака «Кобри»

Атака «Кобри»

Діяльність відомого серед автомобілістів сайту «Дорожній контроль» (roadcontrol.org.ua) тимчасово заборонено за рішенням суду. Як повідомляє компанія Imena.ua, «на виконання ухвали Деснянського районного суду м. Києва від 10.02.2012 р. у цивільній справі №2–1346/12 надання послуг хостингу для веб–сайту тимчасово зупинено до моменту винесення судового рішення у цивільній справі». Як розповів «УМ» головний редактор та один із керівників проекту «Дорожній контроль» Олексій Кірієнко, інтернет–сторінку закрили до з’ясування обставин: «Оскільки з’ясовувати ці самі обставини, очевидно, будуть довго, ми вже переносимо сайт на зарубіжні сервери. Доменне ім’я в нас поки що не забрали».

Невмирущий комсомол

Невмирущий комсомол

Поки представники партії Олега Тягнибока наліво і направо переконують, що в Тернополі «усе — «Свобода»!», у місцевому політикумі почали з’являтися ну зовсім уже несподівані речі. Приміром, днями управління юстиції зареєструвало обласну організацію... Ленінської комуністичної спілки молоді України. Налічує вона наразі, щоправда, заледве три десятки осіб, але її лідерка, 24–річна тернополянка Ірина Решетникова, переконана: неокомсомольські лави швидко поповнюватимуться.

ЧФ «на лічильнику»

ЧФ «на лічильнику»

Починаючи з минулої осені, за згодою Києва і Москви, у Криму проводять інвентаризацію майна і земельних ділянок, які з 1997 року перебувають в оренді Чорноморського флоту Росії. Цим самим українське керівництво вкотре хоче домогтися, аби стратегічний партнер, врешті–решт, дещо оптимізував свою дислокацію на півострові, а точніше — не зволікав iз передачею тих земельних ділянок, які не використовує за цільовим призначенням, територіальним громадам поза містом моряків.

Мандик Хасман — український націоналіст

Мандик Хасман — український націоналіст

Інвалід Мандик Хасман, який проживає у селі Грибовиця, що на Волині, таки отримав у подарунок обіцяний інвалідний візок. Проте не від місцевих органів влади, а від київських активістів Спілки української молоді. Дізнавшись про те, що інвалід і колишній воїн УПА пересувається на позиченому візочку, люди скинулися по 100, 50, 10 гривень — хто скільки міг, і вручили панові Хасману новий засіб пересування.

Смаки змінюються

Смаки змінюються

Днями Держкомстат оновив список товарів та послуг, які українці купують найчастіше та з допомогою яких фінансисти вираховують рівень інфляції в країні.

«Болт» від заводу Петровського

«Болт» від заводу Петровського

Своєрідну «відзнаку» за дії, що приносять лише шкоду, робітники заводу передали керівникам Херсонщини у відповідь на намагання в судовому порядку змінити керівництво єдиного в державі підприємства з виробництва комбайнів. Нинішній власник Херсонського машинобудівного заводу (ХМЗ) впевнений, що чиновники свідомо банкрутують його підприємство з метою захопити велику територію. «Це звичайне рейдерське захоплення, — переконаний Олександр Олійник. — Заради власної вигоди вони готові знищити єдине у своєму роді підприємство, а на його території побудувати ще один торговельно–розважальний центр».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Задом до Януковича

Задом до Януковича

Учорашня церемонія покладання вінків до пам’ятника воїнам–інтернаціоналістам iз нагоди чергової річниці виведення радянських військ з Афганістану для Президента обернулась несподіванкою. При появі Віктора Януковича ветерани Всеукраїнської громадської організації «Ніхто крім нас» демонстративно розвернулися до нього спинами.

Мишко і Марусі напророкували ранню весну

Мишко і Марусі напророкували ранню весну

Цьогоріч усі троє львів­ських байбаків не побачили своєї тіні, від чого дуже радісно свистали. Така поведінка може свідчити лише про одне: весна на Західну Україну прийде скоро — тижнів за чотири–п’ять. Нагадаємо, на відміну від харківського Тимка, якого витягують із теплого кубельця на День байбака (2 лютого), його львівські побратими й посестри — Мишко та дві Марусі — вимушено прокидаються на Стрітення, 15 лютого. Минулоріч до пари байбаків працівники центру знайшли ще одного, а точніше одну. «У природі вони живуть сім’ями, один самець та кілька самок (до десяти), — пояснює «УМ» директор Львівського міського еколого–натуралістичного центру Ігор Антахович. — А в нас були лише самка та самець, тож, сподіваємося, з появою нової подруги наші байбаки таки почнуть розмножуватися».

Всі статті рубрики