Стус «живе» на пенсію

Стус «живе» на пенсію

75–річний Олег Федоров останні 15 років життя присвятив збору унікальних речей, що належали Василю Стусу або мали відношення до поета. Впродовж 5 років чоловік переписувався з родичами та друзями поета, зрештою орендувавши у влади міста 40 квадратних метрів площі й заснувавши музей. Нині він налічує близько тисячі унікальних експонатів: листування Стуса, матеріали КДБ, фотографії, чернетки його віршів, конспекти з навчання тощо.

Замах на «святе»

Замах на «святе»

В Україні були президенти, яких не любили, але ще не було жодного, з якого б так сміялися (хай навіть і крізь сльози), як із нинішнього. Так коментують прості люди чергову ситуацію, в якій влада «дала маху». Замість того, щоб просто замінювати заляпані фарбою рекламні щити з новорічними привітаннями Президента на нові, міліція вирішила ловити «зловмисників–хуліганів» та посилено охороняти «ікони». У відповідь по всій Україні з’являється все більше пошкоджених «бігморд».

«Полазників» у вашу хату

«Полазників» у вашу хату

Сьогодні українці можуть ще раз зустріти Новий рік. Причому, на відміну від 31 грудня, коли ще тривав Різдвяний піст, сьогодні можна накрити багатий стіл — з ковбасами, голубцями, печеними поросятами та іншою смакотою. Адже на те він і Щедрий вечір. Правда, для українців це було не стільки свято шлунка, скільки вечір неймовірних радісних забав — маланкування та водіння Кози.

«Аварійний» «губернатор»

«Аварійний» «губернатор»

За кермом автомобіля «Тойота Ленд Крузер», який 31 грудня на Хмельниччині виїхав на зустрічну смугу і спричинив ДТП, внаслідок чого загинула людина, був не очільник Тернопільської ОДА Валентин Хоптян, а співробітник ДАІ. Такою новиною з лабіринтів розслідування резонансної справи поділився вчора речник МВС Володимир Поліщук.

Просто турбота про місто

Просто турбота про місто

Мораторій на розміщення зовнішньої реклами в Києві — справа зовсім не політична. Так прокоментував ситуацію, яка викликає все більше запитань, виконавчий директор Асоціації зовнішньої реклами України Артем Біденко. «Ніхто ж не забороняє рекламу як таку — просто на час дії мораторію не можна встановлювати нові рекламні щити та інші носії. Ми хочемо розробити нову концепцію вигляду зовнішньої реклами в містах. Плануємо повністю очистити місця з історичними чи культурними пам’ятками від рекламних повідомлень, а на розташованих поряд вулицях зменшити її кількість. Тільки в центрі Києва таким чином зникне кілька тисяч білбордів, розтяжок та сітілайтів. І це дуже добре, бо місто вже давно просто задихається від засилля рекламних оголошень, що псують його зовнішній вигляд».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Відрізав, їм, та щось воно не те...

Відрізав, їм, та щось воно не те...

На перший погляд, дежа вю, але українські тверді сири, як і в 2005 році, знову потрапили у немилість у сусідній Росії. Головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко скуштував шматок української продукції і дійшов висновку — смак не той... Тобто продукція, на його думку, містить рослинні компоненти, зокрема рослинну олію, і тому не може називатися сиром. У переліку виробників–«порушників», який навів російський Держспоживнагляд, — вiсiм компаній. Причому більшість iз них добре відома вітчизняному споживачеві. Російські контролюючі органи ініціювали не тільки заборону імпорту українського сиру, а й планують відкликати через суд уже завезені на територію РФ товарні партії!

Всі статті рубрики