Заодно й пройдетеся

Заодно й пройдетеся

Щоб не труїти пацюків у будинках і не ремонтувати внутрішні контейнери для збору сміття, харків’ян змусять виносити побутові відходи одразу на вулицю. Цю новину озвучив городянам директор Департаменту житлового господарства міськвиконкому Роман Нехорошков. «Багато сміттєпроводів знаходяться у технічно зношеному і несправному стані, — пояснив причину такого рішення управлінець. — Ми почали їх заварювати, щоб покращити санітарний стан усередині житлових будинків. У такий спосіб прагнемо позбутися гризунів, комах, а також сміття, що розноситься у під’їздах».

Чому селяни не хочуть «Злагоди»?

Чому селяни не хочуть «Злагоди»?

У селі Тетерівка Жашківського району на Черкащині землевласники відстоюють право на самостійний обробіток землі. Після затримок із виплатою орендної плати, фактичної ліквідації і самого орендатора — сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Тетерівка» — вони не хочуть мати справи з новим «господарем».

Натомість цей «господар» — депутат облради Геннадій Бобов, який очолює агрофірму «Злагода» (що й витіснила СТОВ «Тетерівка»), — намагається усіма методами змусити селян підписати нові договори оренди. Поки люди натовпом ходять у органи влади, просячи підтримки, їх стали викликати до суду і вимагати грошових компенсацій. Мовляв, через те, що люди встановили межі своїх ділянок і товариство не змогло зібрати останній урожай. Селяни переконують: орендатор не мав у планах засіювати озимину, і виступили із зустрічним позовом.

Всі статті рубрики